ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020

Γ. Σπιλάνης: Πρέπει να διατηρηθεί το μέτωπο ενάντια στην κυβερνητική εισβολή στα νησιά


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Γ. Σπιλάνης: Πρέπει να διατηρηθεί το μέτωπο ενάντια στην κυβερνητική εισβολή στα νησιά

«Το "αντάρτικο" στα βουνά συνεχίζεται και εμείς πιέζουμε καθημερινά έτσι ώστε το μέτωπο που έχει δημιουργηθεί ενάντια στην κυβερνητική εισβολή στα νησιά, να διατηρηθεί» αναφέρει ο καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου και περιφερειακός σύμβουλος Β. Αιγαίου Γιάννης Σπιλάνης Στο Κόκκινο Ρόδου 103.7 και την Πόλυ Χατζημάρκου.


«Οι εξελίξεις της πολιτικής Μητσοτάκη στην διαχείριση του προσφυγικού, πρώτα με την επίταξη και τώρα με την απόβαση, την εισβολή των ΜΑΤ και στρατιωτικών οχημάτων για να επιβάλουν την επίταξη –και αφού δημιούργησαν ένα κλίμα φόβου και πανικού προεκλογικά και μετεκλογικά- είναι εκτός λογικής σε κάθε επίπεδο. Δεν είναι θέμα αντικυβερνητικής στάσης. Ολόκληρος ο πολιτικός σχεδιασμός δεν έχει λογική, είναι αδιέξοδο το σχέδιο εγκλωβισμού των προσφύγων στα νησιά. Αυτό το μαρτυρούν όλοι όσοι βρίσκονται στα νησιά ακόμα και οι τοπικοί αυτοδιοικητικοί φορείς που προέρχονται από τη ΝΔ. Μάλιστα οι τελευταίοι αισθάνονται πενταπλά προδομένοι, παράδειγμα ο αντιπεριφερειάρχης Χίου ο οποίος έλεγε ότι δεν περίμενε ότι επί ΝΔ θα τον χτυπούσαν τα ΜΑΤ».

«Και η κορύφωση του παραλογισμού είναι η απόπειρα σύνδεσης του προσφυγικού με τον κορωνοϊό. Όταν αρχίζει ο κατήφορος, δεν είναι εύκολο να σταματήσει κανείς κάπου, αρχίζει να χρησιμοποιεί επιχειρήματα, το ένα χειρότερο από τα άλλα για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Όταν μάλιστα η κυβέρνηση Μητσοτάκη αφαιρεί τη δυνατότητα πρόσβασης των προσφύγων στη δημόσια υγεία. Το ένα λάθος πάνω στο άλλο με σκοπιμότητα, χάιδεμα αυτιών και ιδεοληπτική στάση στο προσφυγικό πρόβλημα»

«Το ‘αντάρτικο’ στα βουνά συνεχίζεται και εμείς πιέζουμε καθημερινά έτσι ώστε το μέτωπο που έχει δημιουργηθεί ενάντια στην κυβερνητική εισβολή στα νησιά, να διατηρηθεί με κινητοποιήσεις. Αυτό είναι το κρίσιμο σημείο τούτη την στιγμή, όλοι ανεξαρτήτως κομματικών πεποιθήσεων να βρίσκονται από την ίδια πλευρά διεκδίκησης στο να μη γίνουν τα κλειστά κέντρα, να μείνει ζωντανή η προσπάθεια των Μανταμαδιωτών και των ανθρώπων στα γύρω χωριά, να τους βοηθήσουμε να αντέξουν. Πάντα επιχειρώντας να απομονώσουμε τις ακραίες ακροδεξιές φωνές. Αυτό το ζούμε και εδώ πρέπει  να ευχαριστήσω τους κατοίκους που το κάνουν στην πράξη, στο πεδίο των μαχών».

«Το μεταναστευτικό είναι ένα θέμα πολύ δύσκολο, δε σηκώνει μικροπολιτικές διαχειρίσεις και έπρεπε να υπάρξει συζήτηση σε επίπεδο κομμάτων για μια νέα μεταναστευτική πολιτική που θα περιλαμβάνει και όσα πρέπει να γίνουν στα νησιά. Ως «Συμπαράταξη Πολιτών» το λέμε αυτό εδώ και μήνες. Η ΝΔ και στην προηγούμενη κυβέρνηση απέφυγε να συμμετέχει και είχε εύκολες τις απαντήσεις. Τώρα δεν έχει καν απαντήσεις και πάλι δεν παίρνει την πρωτοβουλία σύγκλισης πολιτικών αρχηγών γιατί προφανώς αισθάνεται εγκλωβισμένη στην λογική της και την αποκάλυψη της αδυναμίας της. Δεν μπορεί να ανοίγει η Γερμανία τη συζήτηση για το Δουβλίνο 3 και για μια πιθανή νέα διαδικασία απονομής ασύλου και η Ελλάδα να είναι απούσα, να μην συζητάει το πώς θέλουμε να διαχειριστούμε το θέμα και αντ’ αυτού να φτιάχνονται κέντρα. Φανταστείτε ότι σε περίπτωση που εφαρμοστεί η γερμανική πολιτική, τα κέντρα δεν θα έχουν κανένα νόημα!».
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο