ΥΓΕΙΑ | Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020

Γ. Μπασκόζος: Εγρήγορση και όχι πανικός για τον κορονοϊό


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Γ. Μπασκόζος: Εγρήγορση και όχι πανικός για τον κορονοϊό

Τα περί απόλυτης θωράκισης από τον κορονοϊό δεν είναι σοβαρά πράγματα και δεν μπορούν να συμβούν εξήγησε μιλώντας Στο Κόκκινο ο γιατρός Γιάννης Μπασκόζος, που διετέλεσε και γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας επί ΣΥΡΙΖΑ και εξήγησε ότι ήταν αναμενόμενο ο ιός να έρθει και στη χώρα μας όμως όπως τόνισε ακόμα και αν εντοπιστούν και άλλα κρούσματα δεν σημαίνει ότι πρέπει να πανικοβληθούμε.


Στον Στάθη Σχινά ο κ. Μπασκόζος εξήγησε ότι σαν οργανωμένη πολιτεία και σαν υγειονομικό σύστημα πρέπει να είμαστε σε κατάσταση εγρήγορσης γι` αυτόν τον νέο ιό. Και αυτό γίνεται μέσω της ανίχνευσης όσο πιο άμεσα γίνεται των περιστατικών ώστε να γίνεται απομόνωση των ασθενών, να ελέγχεται το περιβάλλον με το οποίο ήρθαν σε επαφή, να δίνεται άριστη κλινική φροντίδα και να προστατεύσουμε τα νοσοκομεία από την εξάπλωση της μετάδοσης στην κοινότητα.

Ο κ. Μπασκόζος σημείωσε ότι ο πανικός και το άδειασμα ειδών πρώτης ανάγκης από τα ράφια των σούπερ μάρκετ είναι ανοησίες. 

Και επανέλαβε τη αναγκαιότητα εφαρμογής και των ατομικών μέτρων υγιεινής δηλαδή να τηρούμε αυτό που θα κάναμε σε κάθε άλλη περίπτωση για τον ιό της γρίπης αφού εμβόλιο δεν υπάρχει.

Δηλαδή να πλένουμε τα χέρια μας και να κρατάμε απόσταση ενός μέτρου από ανθρώπους που βήχουν, φτερνίζονται ή έχουν πυρετό. Όσοι έχουν αυτά τα συμπτώματα θα πρέπει να φορούν μάσκες ή να χρησιμοποιούν τον αγκώνα τους ώστε να προστατέψουν τους γύρω τους. Και δεν πρέπει να πηγαίνουμε στο νοσοκομείο με τα πρώτα συμπτώματα γιατί αν πάμε ανεξέλεγκτα θα τον μεταδώσουμε.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο