ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020

Μ. Μπαλαούρας: Όχι απλώς «ασπιρίνες», ούτε καν... τίλιο τα μέτρα στήριξης στην Ηλεία


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Μ. Μπαλαούρας: Όχι απλώς «ασπιρίνες», ούτε καν... τίλιο τα μέτρα στήριξης στην Ηλεία

Ο ΕΟΔΥ άφησε την υγειονομική βόμβα του γκρουπ από τους Άγιους Τόπους να εκραγεί στην Ηλεία, η Λίνα Μενδώνη ξεναγούσε επιβάτες κρουαζιερόπλοιου στο οποίο είχε εντοπιστεί κρούσμα και τώρα η κυβέρνηση παριστάνει ότι παίρνει υποστηρικτικά μέτρα, που στην ουσία είναι αστειότητες, τόνισε ο Μάκης Μπαλαούρας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.


Θύμισε τις σοβαρές ευθύνες που υπάρχουν στον κρατικό μηχανισμό για την κατάσταση στην Ηλεία, ασχέτως εάν «σωστά ως ΣΥΡΙΖΑ δεν το σηκώσαμε το θέμα», παρότι π.χ. από τη ΝΔ «πέρυσι μας έκαναν σφοδρή επίθεση για 41 θανάτους από γρίπη, φέτος έχουμε 78 ήδη, δεν είπαμε τίποτα γιατί αυτά είναι σοβαρά πράγματα».

Το γκρουπ που πήγε στους Αγίους Τόπους, επιστρέφοντας στην Ελλάδα δεν ελέγχθηκε στο αεροδρόμιο, ενώ ήταν άνθρωποι που είχαν αρχίσει να νοσούν, σημείωσε, στη συνέχεια μία κυρία από αυτούς πήρε τηλέφωνο στον ΕΟΔΥ και τους ενημέρωσε ότι το μισό τουλάχιστον γκρουπ είχε βήχα, πυρετό, κτλ. και ο ΕΟΔΥ είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα από το Ισραήλ.

Μετά την επιστροφή στα σπίτια τους, εκπαιδευτικός που τώρα είναι διασωληνωμένος σε νοσοκομείο της Πάτρας πήγε σε πνευμονολόγο στην Αμαλιάδα που αμέσως ειδοποίησε τον ΕΟΔΥ, ο οποίος και πάλι είπε «μην ανησυχείτε». Άλλος γιατρός τον οποίο επισκέφθηκε επίσης ασθενής του γκρουπ στην Γαστούνη, πήρε την ίδια απάντηση. «Και τώρα, έχουμε μία αλυσίδα ... υπάρχει ζήτημα ευθυνών», τόνισε ο κ. Μπαλαούρας.

Κραυγαλέα ήταν κατά τον ίδιο τα όσα έγιναν και με την διαχείριση του οργανωμένου τουρισμού και ειδικά της κρουαζιέρας, όπου υπήρξε κρουαζιερόπλοιο με 3.500 επιβάτες που αποβίβασε κόσμο στο Κατάκολο, έχοντας νωρίτερα επάνω του επιβάτη θετικό στον κορωνοϊό. Μάλιστα, υπάρχει η πληροφορία ότι η ίδια η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη με παρέμβαση της πέτυχε την αποβίβασή τους προκειμένου να ξεναγήσει γκρουπ στην Ολυμπία.

«Είναι τραγικό ... το αποτέλεσμα είναι να ερημώσει τελείως η Ηλεία, έχουν κλείσει οι αρχαιολογικοί χώροι της Ολυμπίας και τουρισμός δεν υπάρχει, ενώ για την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας ακυρώθηκαν 13.000 κρατήσεις στα ξενοδοχεία, φοβερή ζημιά, όλα έχουν γίνει σμπαράλια», συνέχισε ο κ. Μπαλαούρας. Και την ίδια ώρα, τα όποια μέτρα ανακοινώθηκαν, «δεν είναι απλώς "ασπιρίνες", ούτε... τίλιο δεν είναι», τα εξήγγειλε η κυβέρνηση για να δείξει ότι παίρνει κάποια μέτρα, αλλά είναι αστειότητες, υπογράμμισε.

Είπε π.χ. ότι επιχειρήσεις που κλείνουν με κρατική εντολή (ιδιωτικά σχολεία, φροντιστήρια, κινηματογράφοι, θέατρα, κτλ.) θα αποζημιωθούν μόνο για τους τέσσερις μήνες και τίποτε άλλο. Ενώ μιλάμε για ξενοδοχεία, εμπορικά καταστήματα, πάρα πολλά...
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο