ΕΡΓΑΣΙΑ | Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020

Β. Κεφαλάς: Δεν τηρούνται τα μέσα ατομικής προστασίας για τους διανομείς


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Β. Κεφαλάς: Δεν τηρούνται τα μέσα ατομικής προστασίας για τους διανομείς

Για ανύπαρκτα μέσα ατομικής προστασίας των διανομέων καθώς και για δεκάδες καταγγελίες εργοδοτικής αυθαιρεσίας και παραβίασης της νομοθεσίας μίλησε στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο το μέλος της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων και του Συνδικάτου Εργαζομένων Επισιτισμού. Βασίλης Κεφαλάς.


Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Κεφαλάς, «αντιμετωπίζουμε δύο κορονοϊούς, ο υγειονομικός που συζητάμε και ο άλλος είναι ο εργοδοτικός και κυβερνητικός που βλέπουμε αυτές τις μέρες να καλπάζει, να είναι πιο επιθετικός και μάλλον θα είναι και θανατηφόρος με την έννοια ότι παραβιάζονται σωρηδόν τα εργατικά δικαιώματα, όσα έχουν απομείνει μέσα σε αυτή τη μνημονιακή κατάσταση».

«Δεν τηρούνται τα μέσα ατομικής προστασίας για τους διανομείς.  Δεν μας παρέχουν οι εργοδότες και τα πληρώνουμε εμείς, μάσκες, αντισηπτικά και γάντια. Δεν έχει παρατηρηθεί κανένα κρούσμα αλλά αν συνεχιστεί αυτό θα γίνουμε από διανομείς φαγητού, διανομείς κορονοϊού» συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Σε σχέση με πιθανούς ελέγχους σε καταστήματα εστίασης που συνεχίζουν να λειτουργούν τους τομείς της διανομής φαγητού ο κ. Κεφαλάς διαπίστωσε πως «έχουν παροπλιστεί οι ήδη υποστελεχωμένες επιθεωρήσεις εργασίας» συμπληρώνοντας επίσης ότι «θα έπρεπε η αστυνομία αφού αγοράζει καφέ από καταστήματα τουλάχιστον να κάνουν συστάσεις».

Για την παραβίαση των εργασιακών συνθηκών ο κ. Κεφαλάς δήλωσε πως πέφτουν «βροχή» οι καταγγελίες, καθώς «οι περισσότεροι εργοδότες επιβάλλουν άδεια άνευ αποδοχών. Υπάρχει και καταγγελίες για οικειοθελείς παραιτήσεις και χρησιμοποιούν όλο το νομικό οπλοστάσιο το εργαλείο της εκ περιτροπής εργασίας. Παράλληλα υφίσταται και επιβολή της κανονικής άδειας, κάτι που είναι παράνομο».

Σε σχέση με την αντιμετώπιση της κατάστασης λόγω του κορονοϊου ο κ. Κεφαλάς εκτιμά πως «θα πρέπει να έρθουμε σε συνεννόηση, να υπάρχει ψυχραιμία και όχι αυθαίρετες και ασύδοτες καταστάσεις από τους εργοδότες».
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο