ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | Σάββατο, 21 Μαρτίου 2020

Τα παιχνίδια των αρχαίων Ελλήνων online


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Τα παιχνίδια των αρχαίων Ελλήνων online

Τα μουσεία παραμένουν κλειστά και τα παιδιά στο σπίτι, ωστόσο κάθε μέρα οι πολιτιστικοί οργανισμοί της χώρας παίρνουν πρωτοβουλίες για δημιουργική online απασχόληση, προκειμένου οι δύσκολες αυτές ημέρες του αυτοπεριορισμού εντός, να περάσουν όσο το δυνατόν πιο ευχάριστα για μικρούς και μεγάλους.


Μέσα από το online πρόγραμμα «Παίζοντας στο σπίτι» του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τα παιχνίδια που έπαιζαν οι συνομήλικοί τους στην αρχαία Ελλάδα. Με έκπληξη θα ανακαλύψουν πως μερικά από τα παιχνίδια που παίζουν σήμερα, παίζονταν και τότε.

Τα παιδιά καλούνται να παίξουν μέσα στο σπίτι, φτιάχνοντας τα ίδια παιχνίδια των αρχαίων Ελλήνων: Κουδουνίστρες, κούκλες, παιχνίδια με ρόδες, ζωάκια από πηλό, μπάλες αλλά και ξύλινα αλογάκια.

Παράλληλα, μπορούν να ντυθούν, ακόμη και να χτενιστούν ως αρχαίοι Έλληνες, φτιάχνοντας τα δικά τους ρούχα, κοσμήματα, στολίδια, κορδέλες και καπέλα, με απλά υλικά.

Στο Cycladic.gr μπορείτε να κατεβάσετε τα αρχεία προκειμένου τα παιδιά να παίξουν με τα αδέλφια τους ή τους φίλους τους όπως τα παιδιά στην αρχαιότητα!  

 

 
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο