ΥΓΕΙΑ | Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020

«Ζητάμε μέτρα προστασίας του υγειονομικού προσωπικού - Είναι κοινό μυστικό ότι λείπουν»


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

«Ζητάμε μέτρα προστασίας του υγειονομικού προσωπικού - Είναι κοινό μυστικό ότι λείπουν»

Για την αναγκαιότητα παροχής μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό στο υγειονομικό προσωπικό της χώρας μίλησε μεταξύ άλλων Στο Κόκκινο ο Κώστας Λιβαδάς, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος ο οποίος τόνισε ότι είναι «κοινό μυστικό ότι λείπουν» και εξήγησε ότι δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να απευθύνει πρόσκληση σε εθελοντές λες και κάνουμε Ολυμπιακούς Αγώνες αντί να προχωράει άμεσα στις απαιτούμενες προσλήψεις.


Στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη ο κ. Λιβαδάς εξήγησε ότι στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα συζητήθηκαν τα αιτήματα τους όπως είναι και η αύξηση των κλεινών ΜΕΘ, πρόσληψη μόνιμου και επικουρικού προσωπικού με αυξημένη μοριοδότηση και προκήρυξη των κενών θέσεων, ενσωμάτωση των δομών της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας ώστε και εκεί να λαμβάνονται δείγματα για την ανίχνευση του κορονοϊού.

Στα αιτήματα τους περιλαμβάνεται η αύξηση των διαγνωστικών τεστ με την πιστοποίηση και άλλων εργαστηρίων για τη γρήγορη έκδοση αποτελεσμάτων και ειδική μέριμνα για ευάλωτες ομάδες για τους κρατούμενους, τους νεφροπαθείς, τους ψυχικά ασθενείς πέρα από τους τοξικοεξαρτημένους ή τους Ρομά.

Ο κ. Λιβαδάς εξήγησε ότι τα αιτήματα τους αυτά τα υιοθετεί η αξιωματική αντιπολίτευση και ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε σχετική δήλωση χθες και πως η κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει προσλήψεις άμεσα σε γιατρούς και νοσηλευτές.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο