ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020

Γ. Κατρούγκαλος: Η ΝΔ νομοθετεί νέο εργατικό δίκαιο εις βάρος των εργαζόμενων


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Γ. Κατρούγκαλος: Η ΝΔ νομοθετεί νέο εργατικό δίκαιο εις βάρος των εργαζόμενων

Ο ξεκάθαρα ταξικός χαρακτήρας των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης είναι φανερός τόνισε μιλώντας Στο Κόκκινο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος τόνισε ότι η ΝΔ όχι μόνο δεν προχώρησε στην απαγόρευση των απολύσεων και των βλαπτικών μεταβολών στις εργασιακές συμβάσεις αλλά έκανε το ακριβώς αντίθετο, και επισήμανε ότι τα μέτρα που γενικώς έχει πάρει είναι περιορισμένα και φυσικά έχει αφήσει έκθετο χωρίς μέσα προστασίας το υγειονομικό προσωπικό της χώρας.


Ο κ. Κατρούγκαλος στον Χρυσόστομο Λουκά εξήγησε ότι ουσιαστικά κατοχυρώνονται οι εργοδότες με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας καθώς η σχετική ρύθμιση δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να απασχολούν με μειωμένο ωράριο και να πληρώνουν μέχρι 50% του μισθού των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ανέστειλε τη διάταξη νόμου του ΣΥΡΙΖΑ που απαγόρευε την πολιτική επιστράτευση και την επίταξη των απεργών φαίνεται ότι μας προσανατολίζει από τώρα όχι μόνο για την περίοδο της κρίσης αλλά και για την περίοδο μετά την κρίση σ’ ένα νέο εργατικό δίκαιο που μόνο προστατευτικό δεν θα είναι για τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο