ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020

Ν.Φίλης: Να μην «πάμε αλλού» με την τηλεδιδασκαλία - να γίνουν οι προσλήψεις εκπαιδευτικών


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Ν.Φίλης: Να μην «πάμε αλλού» με την τηλεδιδασκαλία - να γίνουν οι προσλήψεις εκπαιδευτικών

Η αρχικά δωρεάν εμπλοκή της Cisco στις πλατφόρμες τηλεδιδασκαλίας να μην μας πάει αλλού, υπάρχει θέμα και προσωπικών δεδομένων των παιδιών, απαιτείται ενίσχυση του δημόσιου συστήματος ηλεκτρονικής εκπαίδευσης, αλλά και στις τάξεις, δεν πρέπει να «φάει» η πανδημία τις προσλήψεις εκπαιδευτικών που τρέχουν, τόνισε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη. Οι εκπαιδευτικοί, ιστορικά ο στυλοβάτης των σχολείων στις κρίσεις, συμμετέχουν ενεργά στην διαδικασία επιμόρφωσης για τις ψηφιακές πλατφόρμες, όπως ανέφερε.


Ο κ. Φίλης αναφέρθηκε στην ενημέρωση από την υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως για την προώθηση της εξ αποστάσεως διαδασκαλίας σε όλες τις βαθμίδες. Υπάρχουν δυσκολίες, δεν μπορούσε να προβλέψει κανείς την επισκεψιμότητα, δεν αντέχουν οι πλατφόρμες, πρέπει να επιστρατευτεί τώρα το σύνολο των δυνάμεων στον δημόσιο τομέα για πρόσθετη υπολογιστική ισχύ και στη συνέχεια να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα ηλεκτρονικής εκπαίδευσης, όπως είπε. Προειδοποίησε μάλιστα ότι η εμπλοκή του αμερικανικού κολοσσού της Cisco (δωρεάν για τρεις μήνες) μπορεί να μας πάει «αλλού» οικονομικά αλλά και σε επίπεδο προσωπικών δεδομένων των παιδιών.

Σε κάθε περίπτωση, είναι σαφές ότι οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν ενεργά στην διαδικασία επιμόρφωσης για τις πλατφόρμες, όπως ανέφερε, θυμίζοντας ότι σε πολλές κρίσεις ιστορικά ο εκπαιδευτικός υπήρξε ο στυλοβάτης του σχολείου. Σημείωσε παράλληλα ότι με την εξ αποστάσεως διδασκαλία αποκλείονται αρκετά παιδιά, που δεν έχουν υπολογιστή σπίτι τους ή εργάζονται γονείς με τηλεεργασία, ενώ για τον ίδιο λόγο δεν είναι δυνατόν να επιτραπεί σε παρόχους να κόψουν λόγω οφειλών το ρεύμα ή την πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Το υπουργείο εξετάζει την πραγματοποίηση των Πανελλαδικών «προς τον Ιούλιο», όπως είπε, προσθέτοντας ότι από την πλευρά του σημείωσε πως δεν μπορεί να εξεταστεί στις Πανελλαδικές ύλη που δεν έχει διδαχθεί στην τάξη. Ανοιχτό είναι επίσης αν θα γίνουν ενδοσχολικές εξετάσεις ή θα καλυφθεί ύλη μαθημάτων.

Χαρακτήρισε εξάλλου κομβικό θέμα που ξεχνιέται σήμερα τους διορισμοί μόνιμου προσωπικού, για τους οποίους είναι σε εξέλιξη οι διαγωνισμοί, την ώρα που η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε σε «προβλήματα στο ΑΣΕΠ» λόγω των μέτρων. - Μην αφήσουμε να τους «φάει» η πανδημία, μέριμνα τώρα, για να είναι τον Σεπτέμβριο όλοι στη θέση τους, τόνισε ο κ. Φίλης. Ανίστοιχα, πρέπει να διασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά, κάποιους τους περνούν στο 800άρι, όπως σημείωσε.

Για τις φοιτητικές εστίες, εξάλλου, είπε ότι πρέπει να γίνει «ό,τι αποφασίσει ο ΕΟΔΥ», αλλά μπορεί να ληφθεί μέριμνα για όσους χρειάζεται.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο