ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020

Ομάδα Πληροφόρησης και Υποστήριξης Εργαζόμενων ANTI-COVID-19 από τη ΓΣΕΕ


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Ομάδα Πληροφόρησης και Υποστήριξης Εργαζόμενων ANTI-COVID-19 από τη ΓΣΕΕ

Δεν παύει να μας εκπλήσσει αρνητικά η εργοδοτική ευρηματικότητα σε ό,τι αφορά αυθαίρετες και καταχρηστικές συμπεριφορές σε βάρος εργαζόμενων επισήμανε μιλώντας Στο Κόκκινο ο Δημήτρης Καραγεωργόπουλος γραμματέας Τύπου και δημόσιων σχέσεων της ΓΣΕΕ ο οποίος εξήγησε ότι επιτήδειοι κάνουν πανηγύρι σε όλους τους εργασιακούς χώρους εκμεταλλευόμενοι την κρίση και αυτό δημιουργεί και την εικόνα που θα αντιμετωπίσουμε περαιτέρω.


Ο κ. Καραγεωργόπουλος μιλώντας στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη εξήγησε ότι η παρούσα κρίση γίνεται ευκαιρία από την κυβέρνηση για «μονοσήμαντες εξυπηρετησούλες σε εργοδότες» και ζήτησε την απόσυρση της ρύθμισης που περιλαμβάνει εκ περιτροπής εργασία και μείωση μισθού 50% σε εργαζόμενους για διάστημα έως έξι μήνες.   

Μάλιστα όπως τόνισε το συγκεκριμένο μέτρο φτάνει να έχει ισχύ έως και έξι μήνες σε αντίθεση με τα μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων που έχουν διάρκεια μόλις ενάμιση μήνα.

Επισήμανε ότι συγκεντρώνουν τα στοιχεία για εργοδότες σε 7 επιχειρήσεις που ζήτησαν ποσοστό από τους εργαζόμενους οι οποίοι δικαιούνται το βοήθημα των 800 ευρώ και καθοδηγούνται από συγκεκριμένο λογιστικό γραφείο και από χθες και ο ίδιος δέχεται πάρα πολλές καταγγελίες για το ίδιο ζήτημα.

Ο κ. Καραγεωργόπουλος πρότεινε οι εργαζόμενοι να μπαίνουν στην ιστοσελίδα της ΓΣΕΕ και στην «Ομάδα Πληροφόρησης και Υποστήριξης Εργαζόμενων ANTI-COVID-19» καθώς εκεί υπάρχει συμβουλευτική ομάδα δικηγόρων, συνδικαλιστές και υπάλληλοι που βοηθούν και καταθέτουν στις αρχές τις καταγγελίες σχετικά με τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο