ΥΓΕΙΑ | Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020

Ό. Κοσμοπούλου: Είναι εγκληματικό να μην γίνονται τεστ για τον COVID19 σε όσους χρειάζεται


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Ό. Κοσμοπούλου: Είναι εγκληματικό να μην γίνονται τεστ για τον COVID19 σε όσους χρειάζεται

Για την αναγκαιότητα εξέτασης του πληθυσμού και το να γίνονται τεστ άμεσα σε όσους το χρειάζονται για τον COVID19 καθώς αυτό είναι απαραίτητο για την προστασία της κοινωνίας αλλά και για να εισαχθεί ασθενής σε ΜΕΘ ή και για την ταφή κάποιου, επισήμανε μιλώντας Στο Κόκκινο η Όλγα Κοσμοπούλου, που είναι παθολόγος - λοιμωξιολόγος στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, η οποία τόνισε «ότι το Υπουργείο Υγείας παίζει».


Στον Χρυσόστομο Λουκά η κα Κοσμοπούλου επισήμανε το μεγάλο πρόβλημα με τις παλινωδίες του ΕΟΔΥ. Εξήγησε ότι ο ΕΟΔΥ δίνει οδηγίες π.χ. να πηγαίνουν άνθρωποι και στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας για να τους γίνει τεστ, ενώ γνωρίζουν ότι αυτό δεν ισχύει, και πως τεστ για τον COVID19 γίνεται μόνο σε όσους εισάγονται στο νοσοκομείο και μόνο την επόμενη μέρα από την εισαγωγή τους. Πρέπει να βρουν τρόπο να γίνονται τεστ άμεσα σε όσους το χρειάζονται και να μη μεταβιβάζουν πλέον την ευθύνη καθώς οι μέρες περνάνε, επισήμανε η γιατρός.

Τόνισε μάλιστα ότι ακόμα έχουν υλικά ατομικά μέσα προστασίας αλλά για λίγο ακόμα και αναμένουν την παραγγελία που έχουν κάνει καθώς κάνουν τιτάνια προσπάθεια να μην κολλήσουν υγειονομικοί καθώς αν αρρωστήσουν και εκείνοι θα κλείσει το νοσοκομείο.

Η κα Κοσμοπούλου τόνισε ότι χωρίς μέσα ατομικής προστασίας δεν θα εξετάζουν ασθενείς καθώς σε διαφορετική περίπτωση η ενδονοσοκομειακή μετάδοση του ιού θα είναι δεδομένη. Εξήγησε ότι το μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας δεν χρειαζότανε καθώς ο κόσμος είχε περιορίσει ήδη σημαντικά τις μετακινήσεις του. Παρέμβαση χρειάζεται σε χώρους εργασίας όπου οι εργαζόμενοι στοιβάζονται χωρίς μέτρα προστασίας (π.χ. σούπερ μάρκετ, φούρνοι κ.ά.) και πρέπει να τους γίνει εκπαίδευση.

Επισήμανε για άλλη μια φορά ότι δεν είναι τρόπος προφύλαξης να κυκλοφορούν άνθρωποι όλη μέρα με μάσκα και γάντια.

Το να εμπνέεις στον λαό τον τρόμο, χωρίς να έχεις τρόπο να αντιμετωπίσεις τον τρόμο, θα έχει ολέθριες συνέπειες, εξήγησε η κα Κοσμοπούλου, και επανέλαβε ότι ούτως ή άλλως οι άνθρωποι έμειναν στο σπίτι οικειοθελώς.

Μάλιστα σημείωσε ότι τα ιδιωτικά νοσοκομεία στις ΜΕΘ δεν θα παίρνουν ασθενείς με κορονοϊό αλλά άλλα περιστατικά. «Τα δύσκολα, και τα λοιμώδη και τα μεταδοτικά είναι για τον δημόσιο τομέα ενός κράτους, δεν είναι για τον ιδιωτικό τομέα, δεν είναι κερδοφόρα τα δύσκολα» δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Κοσμοπούλου.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο