ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Τετάρτη, 01 Απριλίου 2020

Χ. Παπαγεωργίου: Το δημόσιο σύστημα υγείας στη Γαλλία έχει ξεπεράσει το κόκκινο


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Χ. Παπαγεωργίου: Το δημόσιο σύστημα υγείας στη Γαλλία έχει ξεπεράσει το κόκκινο

Για τις ελλείψεις σε μέσα προστασίας γιατρών και υγειονομικού προσωπικού και για το πως διαμορφώνεται η κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας στη Γαλλία αυτή τη στιγμή εν μέσω πανδημίας μίλησε Στο Κόκκινο η Χρυσούλα Παπαγεωργίου που είναι αναισθησιολόγος γιατρός στην κλινική Penon στο Παρίσι η οποία εξήγησε ότι χθες είχαν 500 νεκρούς μόνο στα νοσοκομεία αλλά σε αυτούς δεν συμπεριλαμβάνονται πχ θάνατοι στα γηροκομεία στα οποία μένουν περίπου 900.000 ηλικιωμένοι.


Στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη η κα Παπαγεωργίου υπολογίζουν ότι αυτή την εβδομάδα είναι στο πικ της επιδημίας αλλά αυτό θα αποδειχτεί και τόνισε ότι το δημόσιο σύστημα υγείας στη Γαλλία δεν βρίσκεται στο απλώς στο κόκκινο έχει ξεπεράσει το κόκκινο είναι οριακή η κατάσταση.

Η κα Παπαγεωργίου τόνισε ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί πάρθηκαν με καθυστέρηση, ήταν μια πολιτική απόφαση που κατά την άποψη της και σύμφωνα με πολλούς συναδέλφους της «ήρθε αργά».

Το άλλο σκέλος της κατάστασης αφορά τα προβλήματα του δημόσιου συστήματος υγείας που είχε προβλήματα και πριν το ξέσπασμα της πανδημίας καθώς εδώ και μια δεκαετία βρίσκεται σε συνεχή υποβάθμιση.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο