ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020

«Προαναγγελθείσες τραγωδίες σε βάρος πρoσφύγων & μεταναστών από την κυβερνητική πολιτική»


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

«Προαναγγελθείσες τραγωδίες σε βάρος πρoσφύγων & μεταναστών από την κυβερνητική πολιτική»

«Εν μέσω της πανδημίας, για πρόσφυγες και μετανάστες έχει γίνει μια επιλογή περιορισμού που συνιστά θανατική καταδίκη. Η τακτική είναι ‘να τους κλείσουμε όλους μέσα κι ό,τι γίνει θα γίνει εκεί’. Πρόκειται για προαναγγελθείσες τραγωδίες». Η Ειρήνη Γαϊτάνου, υπεύθυνη εκστρατειών του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας μίλησε Στο Κόκκινο και την Τζούλυ Τσίγκα για μέτρα που πέρασε με ΠΝΠ η κυβέρνηση και αποτελούν απόλυτη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων των προσφύγων και μεταναστών.


«Ακόμα και οι επίσημες ανακοινώσεις με τη διάκριση των κρουσμάτων σε πρόσφυγες και μετανάστες δείχνουν μια ξενοφοβική ρητορική. Στην Διεθνή Αμνηστία δουλεύουμε πολύ καιρό τώρα ξεκινώντας μια παγκόσμια πρωτοβουλία με αίτημα να φύγουν από τα νησιά – όπου βρίσκονται 40.000 άνθρωποι σε δομές χωρητικότητας περίπου 6.000ων – και να μεταφερθούν στην ενδοχώρα. Έχουμε βγάλει κι ένα βίντεο που αντιπαραβάλλει το επίσημο του ΕΟΔΥ με τις οδηγίες προφύλαξης από τον κορονοϊό, αναδεικνύοντας πόσο αδύνατο είναι αυτό για τους πρόσφυγες.

Τα μέτρα που λαμβάνονται και η πλήρης αναστολή δικαιώματος αίτησης ασύλου – που αποτελεί απόλυτη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων – τα πέρασε η κυβέρνηση με ΠΝΠ. Την ίδια ώρα πολλά ΜΜΕ υιοθετούν μια επικίνδυνη, ρατσιστική ρητορική ειδικά τώρα, εν μέσω της επιδημίας του κορονοϊού.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο