ΕΡΓΑΣΙΑ | Σάββατο, 04 Απριλίου 2020

Χ. Κυπριανίδης: Σοβαρά ερωτήματα για τον θάνατο του 52χρονου εργάτη


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Χ. Κυπριανίδης: Σοβαρά ερωτήματα για τον θάνατο του 52χρονου εργάτη

Για τα σοβαρά ερωτήματα που προκύπτουν σχετικά με τον θάνατο του 52χρονου εργάτη στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου ο οποίος εργαζόταν σε χημική βιομηχανία στη Σίνδο μίλησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκη Χ. Κυπριανίδης στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και την εκπομπή «Ορθά-Κοφτά» αναφέροντας τα κενά στην αντιμετώπιση του περιστατικού αλλά και το γεγονός ότι η επιχείρηση συνεχίζει να λειτουργεί.


«Μετά την ανακοίνωση του θανάτου του, έφτασε ως πληροφορία το περιστατικό σε εμάς καθώς και ότι υπήρχε και άλλο κρούσμα στην ανοικτή κατά τ` άλλα επιχείρηση» σημείωσε ο κ. Κυπριανίδης τονίζοντας πως αυτό προκάλεσε αγωνία σεόλους τους εργαζόμενους αλλά και στις οικογένειές τους.

«Το να υπάρχει εργαζόμενος με κρούσμα κορονοϊού που να εργάζεται ανάμεσά τους και να συνεχίσει η εταιρεία να λειτουργεί δεν το είχαμε ξανασυναντήσει» σχολίασε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΚΘ ο 52χρονος κόλλησε πιθανόν τον ιό από συνάδελφό του, οδηγό στο λεωφορείο που μετέφερε συνολικά 11 άτομα στο εργοστάσιο.

«Τα κρούσματα έγιναν γνωστά τη στιγμή που εμφάνισαν συμπτώματα πυρετού. Πρώτα ο οδηγός και στη συνέχεια ο 52χρονος παρουσιάστηκαν στο νοσοκομείο. Εκεί κάνοντας τα τεστ βγήκαν θετικοί στο ιό. Ο ένας νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ και ο άλλος νοσηλευόταν στο Παπαγεωργίου και κατέληξε» πρόσθεσε, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλα κρούσματα σε εργαζόμενους της εταιρείας.

Το εξοργιστικό, σύμφωνα με τον κ. Κυπριανίδη, είναι ότι η επιχείρηση παρ`ότι της γνωστοποιήθηκε ότι δύο εργαζόμενοί της νοσηλεύονται συνέχισε να λειτουργεί. «Ακόμη και μετά τον θάνατο του εργαζόμενου την Παρασκευή ήταν όλοι στις δουλειές τους» συμπλήρωσε.

«Από εμάς ενημερώθηκε η αστυνομία και με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πήγαν την Παρασκευή στο εργοστάσιο και θερμομέτρησαν τους εργαζόμενους. Περιμένουμε μια έκθεση για να μας γίνουν γνωστά κάποια πράγματα. Περιμένω όμως την ανάληψη ευθυνών από την Πολιτική Προστασία και τον ΕΟΔΥ».

Το ΕΚΘ ήρθε σε επαφή με τον ΕΟΔΥ το οποίο δεν είχε κανένα στοιχέιο ιχνηλάτησης από την επιχείρηση.

«Ακόμη και αν δεν είχαν ενημέρωση από τον ίδιο τον εργαζόμενο, που είναι ο μηχανισμός που πρέπει να δουλεύει στο ακέραιο αυτή τη στιγμή για την ιχνηλάτηση;» διερωτήθηκε προσθέτοντας πως αν γινόταν σωστά η ιχνηλάτηση των δύο εργαζόμενων θα έφταναν γρήγορα στην εργασία. Επέρριψε όμως ευθύνες και στην εταιρεία η οποία «θα έπρεπε να ενδιαφερθεί γιατί έχει την αστική ευθύνη για τον χώρο εργασίας, ο οποίος πρέπει να είναι πλήρως ασφαλής».

 
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο