ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020

Γ. Μουζάλας: Περιμένω από τον κ. Τσιόδρα να προστατεύσει τους πρόσφυγες


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Γ. Μουζάλας: Περιμένω από τον κ. Τσιόδρα να προστατεύσει τους πρόσφυγες

Χρειάζονται μαζικά τεστ και δημιουργία αναρρωτηρίων καραντίνας, όπου θ’ απομονώνονται όσοι πρόσφυγες βρίσκονται θετικοί στον ιό, τόνισε μιλώντας Στο Κόκκινο ο Γιάννης Μουζάλας. Με αφορμή τα μαζικά κρούσματα στο Κρανίδι, ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής μίλησε στην Ευγενία Λουπάκη, τονίζοντας ότι οι προτάσεις αυτές είναι ρεαλιστικές και άμεσα - σε δύο βδομάδες - εφαρμόσιμες.


Δεν είναι δυνατόν να λέμε ότι βάλαμε σε καραντίνα τη Ριτσώνα, είναι ψέμα, δεν γίνεται μια τόσο μεγάλη έκταση να μπει σε καραντίνα, θα χρειάζονταν χιλιάδες αστυνομικοί εξήγησε ο κ. Μουζάλας. Γι’ αυτό είπαμε από την αρχή – τόνισε - ότι σε αυτούς τους ευάλωτους πληθυσμούς, έπρεπε να γίνουν μαζικά τεστ και να απομονώνονται οι φορείς υπό ιατρική και όχι αστυνομική επίβλεψη.

Επισήμανε ότι πρέπει να δημιουργηθούν μονάδες καραντίνας στα μεγάλα καμπ και να νοικιαστούν ξενοδοχεία όπως έγινε για Έλληνες που επέστρεφαν από το εξωτερικό. Στην δε Μόρια να ξεκινήσει άμεσα η αποσυμφόρηση. Πρέπει να γίνει καθαρό ότι οι περισσότεροι πρόσφυγες και μετανάστες είναι νέοι και αν νοσήσουν θα νοσήσουν ελαφρά.

Αν όμως δεν απομονωθούν θα διασπείρουν τον ιό και θα έχουμε σοβαρά προβλήματα στον γενικό πληθυσμό. Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός, υπογράμμισε ο Γιάννης Μουζάλας ότι οι προσφυγικοί πληθυσμοί είναι παρθένοι όσον αφορά τον κορονοϊό και όσοι κόλλησαν κόλλησαν από Έλληνες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Κρανίδι.

«Εμείς τους κολλήσαμε», είπε χαρακτηριστικά και πρέπει να μην επιτρέψουμε να εκδηλωθεί κύμα ξενοφοβίας. Αυτό είναι πρωτίστως έργο ιατρικό. Περιμένω από τον κ. Τσιόδρα, που τόσο ευαίσθητα εκφράστηκε για τους Ρομά και για τους φυλακισμένους, να μιλήσει και για τους πρόσφυγες και ν’ αποτρέψει τον κοινωνικό αυτοματισμό.

Το άρθρο 5 παράγραφος 2 του Συντάγματος, κατέληξε ο κ. Μουζάλας, ορίζει ότι όποιος βρίσκεται εντός της Ελληνικής Επικράτειας λαμβάνει τη φροντίδα του ελληνικού κράτους. Δεν κάνει διαχωρισμό σε Έλληνες και ξένους.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο