ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Τρίτη, 28 Απριλίου 2020

Χ. Καρίμαλης: Η ΝΔ «ακρωτηριάζει» τον ΕΟΤ ώστε να μην μοιράζεται η πίτα δίκαια σε όλους


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Χ. Καρίμαλης: Η ΝΔ «ακρωτηριάζει» τον ΕΟΤ ώστε να μην μοιράζεται η πίτα δίκαια σε όλους

Ο «ακρωτηριασμός» του ΕΟΤ παρουσιάζεται ως συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και οι λέξεις χάνουν το νόημα τους επισήμανε μιλώντας Στο Κόκκινο ο Χαράλαμπος Καρίμαλης, ο τέως πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, σχολιάζοντας την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία παραχωρείται σε μία ιδιωτική εταιρία που ανήκει στον ΣΕΤΕ η τουριστική προβολή της χώρας και το κονδύλι μπορεί να φτάσει τα 50 εκατ. ευρώ καθώς και οι 325 Δήμοι, 13 Περιφέρειες, ο ΕΟΤ, το Υπ. Τουρισμού μπορούν εκχωρούν τα κονδύλια τους για την προβολή στην ανώνυμη εταιρία Marketing Greece.


Στον Χρυσόστομο Λουκά ο κ. Καρίμαλης μίλησε για την έκκληση που έκανε με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό εξήγησε ότι ο ΕΟΤ είναι συνδεδεμένος με την ιστορία του ελληνικού τουρισμού, έχει περάσει από τα 40 κύματα είναι ο φορέας ο οποίος με την προβολή της χώρας γεννάει την επιθυμία στον τουρίστα να επισκεφτεί την Ελλάδα δηλαδή φέρνει τους πελάτες δηλαδή μιλάμε για το σημαντικότερο κομμάτι της τουριστικής οικονομίας που είναι η προβολή.

Την ΠΝΠ την υπογράφει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, εξήγησε, δηλαδή μπαίνει μπροστά και αυτό κάνει για την κυβέρνηση τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα και αναθέτει σε μια μόνο συγκεκριμένη εταιρία χωρίς διαγωνισμό κατ’ ανάθεση την προβολή της χώρας και θα γίνεται αυτό κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας και χωρίς ανώτατο όριο.

Αυτό το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι καινούργιο εδώ και 10 χρόνια η νεοφιλελεύθερη Δεξιά προσκολλημένη στη λογική του να περάσουν βασικές λειτουργίες του κράτους στα χέρια ιδιωτών και το 2013 είχε επιχειρήσει χονδροειδώς να κλείσει τον ΕΟΤ θέτοντας σε διαθεσιμότητα δεκάδες υπαλλήλους περίπου τους μισούς και μεταφέροντας κονδύλια στην εταιρία Marketing Greece ΑΕ που ανήκει στον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) που είχε πρωτοσυσταθεί, σημείωσε ο κ. Καρίμαλης.

Αυτό δείχνει το κόλλημα της ΝΔ σε μια σταθερή γραμμή για την οποία πάντα υπάρχει βιασύνη, όπως τόνισε και αυτό συμβαίνει αν και ο ΕΟΤ δεν λειτουργεί όπως άλλες δημόσιες υπηρεσίες τα ρεκόρ για τον οργανισμό «διαδέχονταν το ένα το άλλο, ακόμα και το 2019 πάλι είχαμε ρεκόρ και ειδικά στα έσοδα».

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία και γενικότερα για την ελληνική κοινωνία αλλά για τον κόσμο του τουρισμού ότι ο ΕΟΤ έκανε εξαιρετικά τη δουλειά του σημείωσε ο τέως πρόεδρος του οργανισμού.

Μάλιστα επισήμανε ότι οι μικροί πλέον φοβούνται ότι από εδώ και στο εξής θα βρεθούν εκτός διαφημιστικής προβολής και η προβολή είναι άσκηση τουριστικής προβολής μέσω αυτής ελέγχονται οι τουριστικές ροές και ελέγχονται κατά συνέπεια και τα έσοδα, δηλαδή που θα πάνε οι τουρίστες και που θα αφήσουν τα λεφτά τους.

Ο κόσμος του τουρισμού βρίσκεται σε αναβρασμό αναμένοντας και πως θα γίνει η λειτουργία των επιχειρήσεων λόγω κορονοϊού και τόσο η δήλωση του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού, που είναι στο στενό πρωθυπουργικό περιβάλλον, ο οποίος ωμά και κυνικά δήλωσε ότι το κράτος δεν είναι ασφαλιστική εταιρία που αποζημιώνει τους πάντες όσο και η δήλωση χθες του προέδρου του ΣΕΤΕ που ζήτησε να μην υπάρχουν μαξιμαλιστικά αιτήματα καθώς το κράτος δεν είναι... πατερούλης μεγεθύνουν την ανασφάλεια.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο