ΕΡΓΑΣΙΑ | Παρασκευή, 10 Μαΐου 2019

Γ. Πάιδας: 2 ή 3 προσλήψεις ανά αποχώρηση σε Υγεία & Παιδεία, ασχέτως τι λένε στη ΝΔ


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Γ. Πάιδας: 2 ή 3 προσλήψεις ανά αποχώρηση σε Υγεία & Παιδεία, ασχέτως τι λένε στη ΝΔ

Το ότι κάτι λέγεται από τους εκπροσώπους Τύπου του χώρου μας, ειδικά για τη Δημόσια Διοίκηση, δεν σημαίνει και ότι συμφωνώ απόλυτα, δεν πάει να πει ότι συντάσσομαι, επειδή βγήκε και είπε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ότι θα γίνεται μία πρόσληψη για κάθε πέντε συνταξιοδοτήσεις, είπε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιάννης Πάιδας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο. Όπως τόνισε, η αναλογία προσλήψεων-αποχωρήσεων θα έπρεπε να φτάσει και στο 2 προς 1 ή και 3 προς 1 σε Παιδεία και Υγεία.


Η ένταξη στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ «ήταν μία δύσκολη απόφαση, τριάντα χρόνια δίνουμε τον αγώνα αποκλειστικά και μόνο για τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων», είπε ο κ. Πάιδας, που είναι επίσης πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ.

«Στις διάφορες επιτροπές και στην συνεργασία με τα ευρωπαϊκά συνδικάτα έχω διαπιστώσει ότι ειδικά η φωνή των Ελλήνων εργαζόμενων, τα αιτήματα, οι πολύπαθες εργασιακές σχέσεις και ειδικά οι αμοιβές που τα μνημονιακά χρόνια έχουν υποστεί απώλειες ως 50%, όπως και οι συντάξεις που έχουν περικοπεί 15-17 φορές, για όλα αυτά δεν υπήρχε φωνή που να ακούγεται στις επιτροπές της ΕΕ, φωνή από τα επίσημα όργανα και τους επίσημους διοικητικούς παράγοντες, τους ευρωβουλευτές, κ.ο.κ.
Ειδικά το θέμα της μη περικοπής των συντάξεων από 1/1/2019 ήταν από αυτά που είχα βάλει επανειλημμένως στα όργανα των ευρωπαϊκών συνδικάτων … Αυτός ήταν ο λόγος, στην κεντρική πολιτική σκηνή αν ήταν θα ασχολούμασταν και τα προηγούμενα χρόνια…», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις κινήσεις που έχουν γίνει από την κυβέρνηση στα εργασιακά (αύξηση κατώτατου, κατάργηση υποκατώτατου, αποκατάσταση αδικιών στο Δημόσιο, επαναφορά του 1 προς 1 στις προσλήψεις στο Δημόσιο), ο κ. Πάιδας σχολίασε πως «ό,τι γίνεται καλό, σε αυτό τον μαραθώνιο που κι εμείς προσπαθούμε να διανύσουμε για το καλό των εργαζόμενων, όλες αυτές οι κινήσεις, είναι προς το θετικό».

Μάλιστα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην επιστροφή της λογικής των προσλήψεων στο Δημόσιο «στο 1 προς 1, καθώς σε σχέση με την αδιοριστία που επικρατεί τα τελευταία χρόνια, ήταν σε θετική κατεύθυνση. Λίγο πιο καλό θα ήταν ειδικά για την Υγεία και την Παιδεία να μην υπάρχει 1 προς 1 αλλά 1 προς 2, ή και 1 προς 3, ειδικά για την Υγεία, για κάθε μία αποχώρηση να υπάρχουν 2 ή 3 προσλήψεις … όπως ξέρετε και στην Παιδεία, για να λειτουργήσει το δημόσιο σχολείο τον Σεπτέμβριο αναγκαστήκαμε να πάρουμε 23.000 αναπληρωτές κ.ο.κ. εκπαιδευτικούς. Το ίδιο στην Υγεία, η έλλειψη νοσηλευτικού αλλά και ιατρικού και επιστημονικού προσωπικού είναι πάρα πολύ μεγάλη … γι’ αυτούς τους δύο τομείς πρέπει να δοθεί ιδιαίτερο βάρος».

Μάλιστα, για την άποψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ότι πρέπει να επανέλθει στο 1 προς 5 η αναλογία προσλήψεων/αποχωρήσεων, ο κ. Πάιδας είπε ότι «στους δύο ευαίσθητους τομείς που ανέφερα, και ο Κ. Μητσοτάκης έχει πει ότι στην Παιδεία και την Ειδική Αγωγή είναι επιτακτική η ανάγκη των προσλήψεων. Γι’ αυτό είμαι εδώ. Δεν σημαίνει πως με ό,τι λέγεται από τους εκπροσώπους Τύπου του χώρου μας … ειδικά για το θέμα της δημόσιας διοίκησης, εγώ συμφωνώ απόλυτα … δεν πάει να πει ότι συντάσσομαι, επειδή βγήκε και είπε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ότι θα γίνεται μία πρόσληψη για κάθε πέντε συνταξιοδοτήσεις».
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο