ΥΓΕΙΑ | Τετάρτη, 13 Μαΐου 2020

Κραυγή αγωνίας για το Σικιαρίδειο Ίδρυμα


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Κραυγή αγωνίας για το Σικιαρίδειο Ίδρυμα

«Έφηβοι και μεγάλοι με νοητικοί υστέρηση καταρτίζονται εδώ στην ξυλουργική, την κεραμική, την κηπουρική, κλπ. Κυρίως όμως κοινωνικοποιούνται και βγαίνουν από το σπίτι. Είμαστε σε αδιέξοδο, ζητάμε μια μόνιμη βιώσιμη λύση αλλιώς θα γραφτεί μια μαύρη σελίδα στο αναπηρικό κίνημα. Έχουμε ενημερώσει από πέρυσι το καλοκαίρι την υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου αλλά φτάσαμε στον Μάιο χωρίς να γίνει τίποτα». Ο Θανάσης Σπύρου, πρόεδρος του Συλλόγου Eργαζομένων Σικιαριδείου Ιδρύματος μίλησε χθες Στο Κόκκινο και την Τζούλυ Τσίγκα.


Το Σικιαρίδειο Ίδρυμα λειτουργεί εδώ και 81 χρόνια ως κέντρο κατάρτισης ανθρώπων με νοητική υστέρηση, κέντρο διημέρευσης εξήγησε ο κ. Σπύρου και τόνισε πως εκεί καταρτίζονται σήμερα 85 άνθρωποι από 17 έως 48 ετών. Είμαστε 31ας εργαζόμενοι. Έχει δημιουργηθεί μια σχέση ζωής με τους καταρτιζόμενους που βρίσκονται εδώ σήμερα αλλά και με όσους έχουν φύγει. Οι γονείς τους μας λένε «Θέλω το παιδί μου να αποκτήσει βασικές δεξιότητες, να το βλέπω να χαμογελά».

Όμως, τα έσοδα είναι λίγα και τα έξοδα πολλά κι αν δεν δοθεί οριστική λύση η σελίδα που θα γραφτεί θα είναι μαύρη. Θα είναι ένα χτύπημα στο αναπηρικό κίνημα. Από πέρυσι το καλοκαίρι έχουμε εξηγήσει το πρόβλημα στην υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία μιλάει γενικά και αόριστα για μια λύση που δεν την βλέπουμε. Προτείναμε να μετατραπεί το ίδρυμα σε ΝΠΔΔ και να ενταχθεί στα Κέντρα Πρόνοιας. Φτάσαμε όμως στον Μάιο και δεν έχει γίνει τίποτα.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο