ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Τετάρτη, 20 Μαΐου 2020

Σπ. Λάππας: Δεν είπε πολλά άλλα ο Δ. Παπαγγελόπουλος


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Σπ. Λάππας: Δεν είπε πολλά άλλα ο Δ. Παπαγγελόπουλος

Δεν μίλησε για πολλά ακόμη που γνωρίζει τόσο για τους «κυρίους» που ήρθαν στην επιτροπή όσο και για τα της Δικαιοσύνης, όπου το υπηρεσιακό μίσος επιτρέπει να βάλλονται επειδή κάνουν κατά τον νόμο την δουλειά τους οι εισαγγελείς Διαφθοράς, η κα Τουλουπάκη που δύο φορές με συντριπτικές πλειοψηφίες τοποθέτησε εκεί το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, κορυφαίο όργανο της δικαστικής και εισαγγελικής λειτουργίας, είπε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη.


Επιχειρούν να παρουσιάσουν το φιάσκο της προκαταρκτικής για τον Δ. Παπαγγελόπουλο ως υπόθεση αστυνομικής νουβέλας ή περιπέτειας του Τζέιμς Μποντ, είπε ο κ. Λάππας, αλλά δεν θα το κατορθώσουν, δεν γίνεται αυτό για ένα παγκόσμιο σκάνδαλο όπως αυτό της Novartis που έχει σαρώσει οικονομίες, διοικητικά και νομικά συστήματα, έχει διαλύσει κοινωνικές σχέσεις και έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την συνοχή κοινωνιών με την συμπεριφορά της φαρμακοβιομηχανίας. Δεν γίνεται μόνο στην Ελλάδα να είναι «σκευωρία», όταν ήδη σε πολλές χώρες η Novartis ερευνάται, συμβιβάζεται με δεκάδες εκατομμύρια πρόστιμο.

Μάλιστα, τόνισε ότι η πολυεθνική ετοιμάζεται να κάνει το ίδιο στις ΗΠΑ, όπου η έρευνα εναντίον της είναι για αθέμιτη συμπεριφορά... στην Ελλάδα. Εάν η Novartis συμφωνήσει με το αμερικανικό Δημόσιο, που θα πάνε να κρυφτούν όσοι χτες παρίσταναν τον κατήγορο και κατήγγειλαν τον ΣΥΡΙΖΑ για τα κακώς κείμενα της χώρας, για «σκευωρίες» και «διαφθορές»; Οργιζόμαστε και αγανακτούμε, πώς δεν συναισθάνονται, το ηθικό, το νομικό, το πολιτικό, το εθνικό βάρος;

Ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν είπε πολλά άλλα, σημείωσε ο κ. Λάππας, τόσο για τους «κυρίους» που ήρθαν στην επιτροπή, όσο και για τα πράγματα που γνωρίζει στη Δικαιοσύνη. Αυτό το «ξεκατίνιασμα», να καταγγέλλουν τους εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση εκ του νόμου και της ιδιότητάς τους, να προσπαθούν να αποκαλύψουν προστατευόμενους μάρτυρες ενώ ξέρουν ότι μόνη η κατάθεσή τους δεν αρκεί για την καταδίκη τους. Κατάντησε η Ελλάδα να είναι το «μαύρο πρόβατο» μεταξύ των 49 χωρών του Συμβουλίου της Ευρώπης. Το σκάνδαλο Novartis έπρεπε να έχει ξεκαθαριστεί εδώ και τέσσερα χρόνια. Ερευνάται από το Καλοκαίρι του 2015 στις ΗΠΑ.

Οι εισαγγελείς Διαφθοράς επιχειρούν να κάνουν τη δουλειά τους, κατά τον νόμο και την ιδιότητά τους ως ερευνητές εισαγγελείς. Και βάλλονται καθημερινά από το πολιτικό σύστημα, με αναφορές, αγωγές κακοδικίας, μηνύσεις, κατασυκοφάντηση, ασύστολο υβρεολόγιο, ενώ ο Τύπος τους ξεφτυλίζει κάθε ημέρα. Και κάθονται ακλόνητοι, να επιτελέσουν το καθήκον τους. Και έρχονται, ο κ. Αγγελής, η κα Ράικου, ο κ. Αθανασίου, η κα Κυβέλου, εναντίον των εισαγγελέων Διαφθοράς. Είναι φθόνος, υπηρεσιακό μίσος, αντιπαλότητα, αντιπάθεια απέναντι στους εισαγγελείς Διαφθοράς, γιατί επιλέχθηκε η κα Τουλουπάκη ως εισαγγελέας Διαφθοράς την πρώτη φορά με ιλιγγιώδη πλειοψηφία 10-1 και την δεύτερη 8-3 για την ανανέωση, από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, το κορυφαίο όργανο της δικαστικής και εισαγγελικής ιεραρχίας... Σαν νομικός, θλίβομαι απόλυτα, είπε ο κ. Λάππας.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο