ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Τετάρτη, 20 Μαΐου 2020

Σ. Μανουσογιωργάκη: Η Κεραμέως δε μιλάει με τους εκπαιδευτικούς προτιμάει τα κανάλια


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Σ. Μανουσογιωργάκη: Η Κεραμέως δε μιλάει με τους εκπαιδευτικούς προτιμάει τα κανάλια

«Η κα Κεραμέως έχει καταφέρει να ενώσει τον εκπαιδευτικό κόσμο, ανεξαρτήτως παρατάξεων. Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας. Κάμερα δεν θα μπει σε καμία τάξη. Δεν υπάρχει εκπαιδευτικός που να το δεχθεί αυτό, ενώ τα περισσότερα σχολεία δεν έχουν καν την σχετική υποδομή. Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι να κόψει κι άλλο από την Παιδεία». Η Στέλλα Μανουσογιωργάκη, μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ μίλησε χθες Στο Κόκκινο και την Τζούλυ Τσίγκα.


Η κα Μανουσογιωργάκη εξήγησε ότι 400.000 παιδιά δεν έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο και πως το όλο εγχείρημα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης δεν οργανώθηκε από το υπουργείο Παιδείας. Υλοποιήθηκε όμως χάρη στο φιλότιμο των εκπαιδευτικών. Για πρώτη φορά υπουργός αρνείται κάθε επαφή με ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ. Προτιμά τις τηλεοπτικές συνεντεύξεις πιθανότατα γιατί φοβάται ότι κινδυνεύει η καριέρα της.

Ακούμε, για απόσυρση τροπολογιών αλλά δεν εφησυχάζουμε. Για πρώτη φορά σε αιτιολογική έκθεση νομοσχεδίου αναφέρεται ότι αντί να διορίσουμε εκπαιδευτικούς, διώχνουμε μαθητές. Επίσης αναφέρεται ότι οι άνω των 17 δεν θα μπορούν να φοιτήσουν στα ΕΠΑΛ για να μειωθεί το μπούλινγκ. Είναι το πιο ρατσιστικό επιχείρημα που έχει ποτέ μπει σε αιτιολογική έκθεση.

Με την τράπεζα θεμάτων επιχειρείται άλλη μια φορά η ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης. Με την προηγούμενη κυβέρνηση είχε γίνει ένα βήμα με την μείωση του αριθμού των εξεταστέων μαθημάτων. Κι αυτό είχε κάνει το σχολείο πιο ευχάριστο για τα παιδιά. Μας λένε συνέχεια για το φινλανδικό σύστημα. Κάποιος να τους πει ότι στο φινλανδικό σύστημα δεν υπάρχουν καθόλου εξετάσεις.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο