ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Παρασκευή, 22 Μαΐου 2020

Ά. Καζάκος: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να ζητάει πειθαρχία στη γενίκευση της επισφάλειας


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Ά. Καζάκος: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να ζητάει πειθαρχία στη γενίκευση της επισφάλειας

«Στην πρώτη περίοδο της πανδημίας έγινε επικοινωνιακή διαχείριση φόβου, που συνήθως συσπειρώνει γύρω από τον ποιμένα και τον ποιμενικό σκύλο. Τώρα περνάμε στη φάση διαχείρισης των αναγκών. Εδώ δεν μπορεί να ζητάει η κυβέρνηση πειθαρχία. Είναι στα χέρια της κοινωνίας το τι θα κάνει. Θα μείνει απαθής ή θα αντιδράσει». Ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου στην Νομική σχολή του ΑΠΘ Άρης Καζάκος μίλησε χθες Στο Κόκκινο και την Τζούλυ Τσίγκα για το «άλμα προς τα πίσω» που επέλεξε η κυβέρνηση της ΝΔ.


Τα μέτρα της κυβέρνησης είναι λίγα και έρχονται αργά. Η κυβέρνηση θεωρεί τις ανισότητες ως φυσική κατάσταση στην κοινωνία, το έχει πει και ο κ. Μητσοτάκης. Θεωρεί επίσης τις συλλογικές συμβάσεις ως ιδεοληψία της Αριστεράς. Προεκλογικά, εξάλλου, είχε πει σε ξενοδόχους στην Κω ότι μόλις αλλάξει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχουν μέσα στα πόδια τους τους ελεγκτές του ΣΕΠΕ. 

Δεν είναι μόνο ότι οδηγούμαστε σε μείωση αποδοχών. Γενικεύεται η επισφάλεια και η μερική απασχόληση. Φεύγουν και τα τελευταία αντίβαρα. Έχουμε πια ένα γενικευμένο καθεστώς εξαιρέσεων από τις συμβάσεις εργασίας. Δεν πρόκειται για νέο τοπίο, είναι άλμα προς τα πίσω και η οδυνηρή εμπειρία που ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια δεν συνετίζει την ΝΔ. Το δίδαγμα των μνημονίων είναι ότι πρέπει να ενισχυθεί ο μισθός γιατί διαφορετικά θα υποστούν μείωση και τα ασφαλιστικά δικαιώματα. Όταν κατακρημνίζονται οι μισθοί θα την πληρώσει το σύστημα ασφάλισης και οι παροχές του, όπως η σύνταξη.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο