ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020

Σ. Κασβίκη: Ο αγώνας του Β. Δημάκη για να σπουδάσει ήταν και είναι τεράστιος


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Σ. Κασβίκη: Ο αγώνας του Β. Δημάκη για να σπουδάσει ήταν και είναι τεράστιος

Η Σοφία Κασβίκη, διευθύντρια του Εσπερινού ΓΕΛ Πατρών στο οποίο φοίτησε ο Βασίλης Δημάκης, με επιστολή που έστειλε στην ομάδα στήριξης στο Facebook «Αλληλεγγύη στον κρατούμενο φοιτητή Βασίλη Δημάκη», μίλησε και Στο Κόκκινο για τον εξαιρετικό μαθητή, ο οποίος, όπως η ίδια αναφέρει «έδωσε τιτάνιο αγώνα που τον οδήγησε στην επίτευξη του στόχου του, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών» και ουσιαστικά τα κατάφερε μόνος του μετά από τεράστια προσπάθεια.


Στην Ευγενία Λουπάκη η κα Κασβίκη μίλησε για τον αγώνα που κάνουν και άλλοι κρατούμενοι για να μορφωθούν και να σπουδάσουν ουσιαστικά μόνοι τους καθώς γράφονται στο σχολείο και μόνοι τους κατ’ ιδίαν προσπαθούν πέραν της βοήθειας που μπορεί να τους προσφέρουν εθελοντικά κάποιοι καθηγητές μια φορά την εβδομάδα. Γι’ αυτό και το κατόρθωμα του Βασίλη Δημάκη είναι τεράστιο.

Η κα Κασβίκη μίλησε για την ανάγκη της ενσυναίσθησης και την ανάγκη να αναλογιστούμε για το πόσο εύκολα κάτω από άλλες συνθήκες θα μπορούσαμε να βρεθούμε στη θέση που είναι τώρα ένας κρατούμενος.

Μάλιστα επισήμανε ότι η εκπαίδευση στη φυλακή είναι η μόνη ελπίδα για τον κρατούμενο, για να μπορέσει να επιστρέψει στην κοινωνία.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο