ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020

Γ. Τόσκας: Ο ΟΑΣΘ εκτελεί το 75% των δρομολογίων


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Γ. Τόσκας: Ο ΟΑΣΘ εκτελεί το 75% των δρομολογίων

Το 75% των δρομολογίων εκτελείται σήμερα στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης,σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ) Γ. Τόσκα, ο οποίος μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και στην εκπομπή «Ορθά-Κοφτά» ανέφερε πως κυκλοφορούν 340 οχήματα στη Θεσσαλονίκη ενώ στο κέντρο της περίπου 230.


«Υπήρξε μια σταδιακή μείωση το προηγούμενο διάστημα στην εκτέλεση δρομολογίων που είχε ως αποτέλεσμα να εκτελείται το 60%. Στις γραμμές που έχει διατηρήσει ο ΟΑΣΘ εκτελείται σήμερα το 75%» είπε συγκεκριμένα ενώ διαπίστωσε πως το τελευταίο διάστημα υπάρχει εγρήγορση στο να μπορούν να επισκευάζονται τα χαλασμένα λεωφορεία σε σύγκριση με το φθινόπωρο.

Από τη σύμβαση με τα ΚΤΕΛ, σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν προστεθεί 95 λεωφορεία συν 20 εφεδρικά για τα δρομολόγια στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης και έχουν μετακινηθεί για τον λόγο αυτόν 65 οχήματα του ΟΑΣΘ τα οποία εμπλουτίζουν τις γραμμές του κέντρου. Τις γραμμές αυτές που ανέλαβε το ΚΤΕΛ τις εκτελούσε, όπως είπε, ο ΟΑΣΘ με μειωμένα λεωφορεία. «Στην γραμμή Θέρμης που έχει πάνω από 80 δρομολόγια ο ΟΑΣΘ δε μπορούσε να εξυπηρετήσει πάνω από 60. Τώρα με το ΚΤΕΛ εκτελούνται όλα. Τα οχήματα έχουν εμπλουτίσει γραμμές του κέντρου που πονούσαν ιδιαίτερα».

Σχετικά με την διαπίστωση μικρής κυκλοφορίας των μεγάλων αρθρωτών οχημάτων στην πόλη ο κ. Τόσκας δήλωσε πως «πολλά από αυτά είχαν παρουσιάσει τα ίδιο πρόβλημα με αποτέλεσμα να αποσυρθούν».

«Ο κόσμος ευτυχώς είναι πιο διστακτικός και ευτυχώς ακόμη δεν βρισκόμαστε ούτε στο 50% του φόρτου που είχαμε τον Γενάρη. Μακάρι σιγά σιγά να φύγει το ζήτημα του κορονοϊου και τον Σεπτέμβρη που κορυφώνεται η ζήτηση να έχουμε τα λεωφορεία που θα αγοραστούν με leasing. Περισσότερα οχήματα δεν μπορούν σήμερα να βγουν στο δρόμο γιατί είτε είναι στη συντήρηση είτε παροπλισμένα και δεν πληρούν κανόνες ασφάλειας. Πάνω από 350 οχήματα δεν υπάρχει δυνατότητα να έχει ο ΟΑΣΘ σήμερα σε κυκλοφορία» είπε ακόμη.

Μέσα στον Σεπτέμβριο εκτίμησε ότι «θα προστεθούν τουλάχιστον 100 από τα 180 οχήματα που θα αγοραστούν μέσω leasing πράγμα που θα βοηθήσει πολύ στην εξυπηρέτηση». Όσον αφορά στον διαγωνισμό για την μίσθωσή τους σημείωσε πως «υπάρχει το ζήτημα του ελεγκτικού συνεδρίου που θα πρέπει να εγκρίνει μια σύμβαση μεταξύ του αναδόχου και του ΟΑΣΘ» ωστόσο «οι διαδικασίες είναι συγκεκριμένες και αν είναι προσεκτικοί οι συνεργάτες στον ΟΑΣΘ θα μπορέσουν να τις κινήσουν». Πρόσθεσε ακόμη πως ως τα τέλη Οκτωβρίου πρέπει να αποσυρθούν 90 οχήματα του ΟΑΣΘ λόγω παρέλευσης το ορίου της ζωής τους ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι στα τέλη του Οκτωβρίου θα κυκλοφορούν 500 λεωφορεία.

 
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο