ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020

Π. Μαρλαφέκας: Απαραίτητο το φρέσκο χρήμα χωρίς δανειακές συμβάσεις


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Π. Μαρλαφέκας: Απαραίτητο το φρέσκο χρήμα χωρίς δανειακές συμβάσεις

Τα μαγαζιά δεν δουλεύουν, τα μισά δεν έχουν την απαιτούμενη προσέλευσή κόσμου, την πελατεία που θα τα καταστήσει βιώσιμα και η Πάτρα είναι από τις πρώτες αγορές οι οποίες έκλεισαν λόγω κορονοϊού αρχικά με τη ματαίωση του καρναβαλιού επισήμανε μιλώντας Στο Κόκκινο ο Πλάτωνας Μαρλαφέκας, πρόεδρος του Επιμελητήριου Αχαΐας.


Στον Στάθη Σχινά ο κ. Μαρλαφέκας εξήγησε ότι οι συνέπειες στην πόλη επηρεάζουν όλο τον νομό και τόνισε πως όλοι είναι μουδιασμένοι, το άνοιγμα των καταστημάτων δεν έχει τη δυναμική την οποία ανέμεναν μετά από δύο μήνες περιοριστικών μέτρων.

Η ακύρωση του καρναβαλιού σύμφωνα με τη μελέτη που έκανε το Επιμελητήριο Αχαΐας, όπως τόνισε, έδειξε απώλειες της τάξης των 10 εκατομμυρίων ευρώ και πολλαπλασιαστικά αυτό φτάνει σε απώλειες των 30 εκατομμυρίων ευρώ για την τοπική κοινωνία.

 Ο κ. Μαρλαφέκας αναφέρθηκε στην ανάγκη για φρέσκο χρήμα στην αγορά χωρίς δανεισμό καθώς η αγορά είναι υπερχρεωμένη και πώς να μιλήσεις για καινούργιο δάνειο σε όσους ήδη χρωστούν. Εξήγησε ότι δεν είναι καθόλου αισιόδοξος και τόνισε ότι η ΕΕ πρέπει να πάει γρήγορα στην εκτύπωση χρήματος για να δοθούν αυτά με οριζόντια μέτρα.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο