ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Τρίτη, 02 Ιουνίου 2020

Ο κόσμος στις ΗΠΑ θα συνεχίσει να διαδηλώνει


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Ο κόσμος στις ΗΠΑ θα συνεχίσει να διαδηλώνει

Για τις αδικίες και τον θεσμικό ρατσισμό, τις ιστορικές αιτίες κινητοποίησης χιλιάδων ανθρώπων - μετά και τη δολοφονία του Αφροαμερικανού George Floyd από αστυνομικό - που διαδηλώνουν επί μέρες σε δεκάδες πολιτείες των ΗΠΑ και θα συνεχίσουν να το κάνουν παρά την κούραση τους μίλησε Στο Κόκκινο ο Gunercindo Antoneo Espinoza ο οποίος ζει στη Μινεάπολις της Μινεσσότα καθώς είναι εκεί διδακτορικός φοιτητής.


Στον Χρυσόστομο Λουκά ο Gunercindo Antoneo Espinoza τόνισε πως πιστεύει ότι κατάσταση θα γίνει χειρότερη λόγω του Τραμπ, εξαιτίας του οποίου δεν ξέρεις τι να περιμένεις, αφού η συμπεριφορά του πρόεδρου είναι ανορθόδοξη και παράλογη και αντί να κατευνάσει, κλιμακώνει.

Μάλιστα τόνισε ότι οι αστυνομικοί σε αυτές τις συνθήκες επιτίθενται σε δημοσιογράφους - κάτι που δεν γινόταν παλιότερα - ακόμα και σε ειρηνικούς διαδηλωτές και ο Τραμπ έχει αξιοποιήσει το αίσθημα ανωτερότητας που παραδοσιακά έχουν οι λευκοί στις ΗΠΑ και χαρακτήρισε τον πρόεδρο τους ως σύμπτωμα του μεγάλου συστημικού προβλήματος και σημείωσε πως αποτελεί και αγωγό εκδήλωσης του θεσμικού ρατσισμού.

Όπως εξήγησε ακόμα και αν οι διαδηλωτές κάποια στιγμή λόγω της κούρασης σταματήσουν, κάτι που δεν βλέπει να συμβαίνει άμεσα, ο θυμός τους θα είναι ακόμα εκεί. Σημείωσε μεταξύ άλλων ότι οι πολιτικοί επικεντρώνονται στις λεηλασίες και όχι στις αιτίες που προκαλούν τις διαδηλώσεις. 

 

 

 

 
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο