ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2020

Κ. Παπανάτσιου: Άμεσα πρέπει να απαντηθεί τι θα γίνει και με τις ρυθμισμένες οφειλές


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Κ. Παπανάτσιου: Άμεσα πρέπει να απαντηθεί τι θα γίνει και με τις ρυθμισμένες οφειλές

Με αφορμή την περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα και τις επαφές που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χθες με εκπροσώπους που αγροτικού κόσμου, συνεταιρισμών, αγρότες και κτηνοτρόφους, οι οποίοι δεν έχουν λάβει καμιά οικονομική ενίσχυση για να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές επιπτώσεις του κορονοϊού μίλησε Στο Κόκκινο η βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρώτρια τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος, Κατερίνα Παπανάτσιου.


Στον Στάθη Σχινά η κα Παπανάτσιου επισήμανε ότι στις συναντήσεις που είχε στη Σκιάθο με εκπροσώπους του τουρισμού και επισιτισμού τη διαβεβαίωσαν ότι μόνο κάποιοι έλαβαν ελάχιστα χρήματα από την επιστρεπτέα προκαταβολή και καμιά υποστήριξη δεν υπάρχει ούτε από τις τράπεζες. Και είναι ολοφάνερο, όπως τόνισε, ότι το νησί είναι άδειο.

Η βουλευτής επισήμανε ότι οι άνθρωποι αυτοί θέλουν να είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους εντούτοις διαπιστώνουν ότι έχουν αφεθεί στην τύχη τους και χωρίς γενναία οικονομική ενίσχυση δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν ασφαλιστικές και φορολογικές οφειλές.

Είναι κάτι πολύ πιο μεγάλο από αυτό που φαίνεται και θέλει να δείξει η κυβέρνηση και εκατομμύρια άνθρωποι θα βρεθούν σε μια άνευ προηγουμένου κατάσταση και αυτό αφορά και μισθωτούς και ελευθέρους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους που δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν αφού έχουν μείνει χωρίς δουλειά, εισόδημα.

Η κα Παπανάτσιου αναρωτήθηκε τι θα γίνει και για τις ήδη ρυθμισμένες οφειλές και πως θα τις πληρώσουν άνθρωποι που έμειναν πχ άνεργοι και δεν μπορούν να τις εξυπηρετήσουν, θα χάσουν τη ρύθμιση, αναρωτήθηκε, και έθεσε τα εξής ερωτήματα αναφορικά με το τι σκοπεύει να κάνει το Υπουργείο Οικονομικών γι` αυτό, θα προχωρήσουν σε κατασχέσεις; Θα τις μεταφέρουν στο τέλος της ρύθμισης; Θα κόψουν κεφάλαιο;

Αν η κυβέρνηση δεν πάρει δραστικές αποφάσεις η οικονομία δεν θα μπορέσει να αντέξει καθώς αυτό που ζούμε είναι πράγματι πρωτόγνωρο, σημείωσε η βουλευτής, η οποία επανέλαβε ότι δυστυχώς οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν εισακούγονται.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο