ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020

Σ. Κούλογλου: Οι ΗΠΑ αποδεικνύουν πόσο τεράστιο είναι το σκάνδαλο της NOVARTIS


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Σ. Κούλογλου: Οι ΗΠΑ αποδεικνύουν πόσο τεράστιο είναι το σκάνδαλο της NOVARTIS

Το μήνυμα του πορίσματος από τις ΗΠΑ για τη NOVARTIS προς τους Έλληνες πολίτες είναι «κορόιδα σας έκλεβαν για πάρα πολλά χρόνια και εμείς σας το λέμε» άλλωστε το πρόστιμο των 400 εκατ. δολαρίων είναι το μεγαλύτερο που έχει επιβληθεί για παρόμοιες πράξεις (αδικήματα εκτός των ΗΠΑ) από δικαστήριο των ΗΠΑ, τόνισε μιλώντας Στο Κόκκινο ο δημοσιογράφος και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου σχετικά με την απόφαση του εξωδικαστικού συμβιβασμού του δικαστηρίου της πολιτείας του Νιου Τζέρσεϊ και τον συμβιβασμό των ΗΠΑ με τη φαρμακοβιομηχανία NOVARTIS σχετικά με τις αθέμιτες πρακτικές που χρησιμοποίησε στην Ελλάδα και αλλού δωροδοκώντας γιατρούς, πολιτικούς, αξιωματούχους κ.ά.


Στον Νίκο Ξυδάκη ο κ. Κούλογλου τόνισε ότι η απόφαση αυτή είναι κόλαφος για τη NOVARTIS Ελλάς . Οι αμερικανικές αρχές εντόπισαν τις παράνομες πρακτικές να συμβαίνουν σε Ελλάδα, Νότια Κορέα και Βιετνάμ και το πρόστιμο αφορά κατά μεγαλύτερο ποσοστό τη χώρα μας αν είναι εξαιρετικά μικρότερη πληθυσμιακά σε σχέση με τις άλλες δύο.

Υιοθετούνται πλήρως, όπως είπε, οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων - που στην Ελλάδα κάποιοι τους χαρακτηρίζουν κουκουλοφόρους - καθώς περιγράφεται λεπτομερώς ο μηχανισμός που είχε στήσει η NOVARTIS.

Και είναι ντροπιαστική η απόφαση αυτή για τη φαρμακοβιομηχανία καθώς μπαίνουν υπό την επιτροπεία των ΗΠΑ για τα επόμενα τρία χρόνια, είναι υποχρεωμένοι να κάνουν έρευνες για το τι συνέβη στο εσωτερικό τους και ό,τι βρίσκουν να το στέλνουν στα δικαστήρια των ΗΠΑ.

Τόσο η ΝΔ αλλά και άλλοι παρουσιάζουν το πρόστιμο ως μικρότερο και λένε ότι η απόφαση δεν αναφέρει πολιτικά  πρόσωπα παραβλέποντας ότι οι αρχές στις ΗΠΑ δεν θα μπορούσαν να κάνουν τον ανακριτή στην Ελλάδα σχετικά με το ποιος τα πήρε, το FBI είχε δώσει ονόματα πολιτικών, αλλά ο εισαγγελέας κ. Αγγελής αρνήθηκε να λάβει το στικάκι με τα στοιχεία που του παρείχαν σημείωσε ο κ. Κούλογλου.

Η απόφαση λέει ξεκάθαρα ότι στελέχη της NOVARTIS διέφθειραν αξιωματούχους στον χώρο της Υγείας με στόχο να επηρεάσουν την κυβέρνηση, λέει ότι συνωμότησαν, συγκρότησαν συμμορίες για να επηρεάσουν τις αποφάσεις του Έλληνα αξιωματούχου ώστε αυτός να παραβιάσει τον νόμο και να επηρεάσει την κυβέρνηση προκειμένου να βοηθήσουν τη NOVARTIS Ελλάς.

Ο κ. Κούλογλου θύμισε ότι Έλληνας κεντρικός τραπεζίτης ο Γιάννης Στουρνάρας τον περασμένο Νοέμβριο έλεγε ότι δεν υπάρχει καν σκάνδαλο και αυτό είναι σκευωρία και αναρωτήθηκε τι να ισχυρίζεται τώρα γι’ αυτήν την υπόθεση από την οποία το ελληνικό Δημόσιο έχασε πάρα πολλά χρήματα την περίοδο 2009-2015. Και γι’ αυτό το θέμα μόνο υπάρχει τεράστια πολιτική ευθύνη, σημείωσε ο ευρωβουλευτής.

Το ποιοι Έλληνες πολιτικοί τα πήραν θα το βρει η Δικαιοσύνη και οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν πως μπορεί να χαπακώθηκαν κυριολεκτικά ακόμα και με φάρμακα που δεν χρειάζονταν, καθώς ο κάθε γιατρός που εμπλέκεται στο κύκλωμα έπρεπε να βγάλει το πλάνο συνταγογράφησης για να πάρει το ποσοστό του από τη NOVARTIS.

Το μήνυμα του πορίσματος είναι ένα προς τους Έλληνες πολίτες «κορόιδα σας έκλεβαν για πάρα πολλά χρόνια και εμείς σας το λέμε» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κούλογλου.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο