ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020

Σε καθεστώς πανικού οι εμπορικές επιχειρήσεις του κέντρου της Αθήνας


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Σε καθεστώς πανικού οι εμπορικές επιχειρήσεις του κέντρου της Αθήνας

Οι εμπορικές επιχειρήσεις βρίσκονται σε καθεστώς πανικού, επισήμανε μιλώντας Στο Κόκκινο ο Σταύρος Καφούνης, πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, και αναφέρθηκε στην απουσία τουριστών, στα οικονομικά προβλήματα του κόσμου καθώς πολλοί ζουν με τα επιδόματα ή άλλοι αποταμιεύουν και δεν ξοδεύουν, καθώς και ο φόβος χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς για να κατέβει κάποιος στο κέντρο της πόλης, οδηγεί τελικά σε μηδενικούς τζίρους.


Στις περιφερειακές αγορές, όπως εξήγησε ο κ. Καφούνης στον Νίκο Ξυδάκη, τα πράγματα είναι καλύτερα σαφώς αλλά όχι καλύτερα σε σχέση με πέρσι, απλώς η πτώση είναι διαχειρίσιμη. Οι άνθρωποι που εκπροσωποί, όπως είπε, δεν ξέρουν τι θα τους ξημερώσει το Φθινόπωρο και μιλάμε για τζίρους τον Απρίλιο -80% σε καταστήματα ένδυσης - υπόδησης. 

Ένα κρίσιμο ζήτημα είναι αυτό της ανελαστικής πίεσης που δέχονται από τις λειτουργικές δαπάνες όπως είναι η ΔΕΗ - που δεν κάνει διευκολύνσεις πέραν του εξαμήνου - και φυσικά τα δημοτικά τέλη, και εξήγησε ο κ. Καφούνης ότι οι εμπορικές επιχειρήσεις ζητούν να έχουν την ίδια βοήθεια, δηλαδή μείωση με τις επιχειρήσεις εστίασης, καθώς αν αυτά τα κόστη μείνουν στο υπάρχον ύψος θα οδηγήσουν στα λουκέτα, τόνισε μάλιστα ότι τεράστιο θέμα είναι και το ύψος του ενοικίου για μια επιχείρηση. 

 
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο