ΥΓΕΙΑ | Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2020

Γ. Μπασκόζος: Ο κορονοϊός είναι εδώ και η κυβέρνηση καλλιεργεί την αμεριμνησία


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Γ. Μπασκόζος: Ο κορονοϊός είναι εδώ και η κυβέρνηση καλλιεργεί την αμεριμνησία

Ανεξάρτητα από το αν είμαστε καβάλα το δεύτερο κύμα της πανδημίας ή το περιμένουμε, το φετινό καλοκαίρι εξαιτίας των επιπτώσεων του κορονοϊού, που είναι εδώ, δεν μπορεί να είναι σαν τα προηγούμενα καλοκαίρια και πρέπει να συνεννοηθούμε σε αυτό όλοι και η κυβέρνηση, επισήμανε μιλώντας στον 91,4 Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης ο γιατρός Γιάννης Μπασκόζος, που διετέλεσε και γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας επί ΣΥΡΙΖΑ, και εξήγησε ότι αυτή είναι η επιστημονική του πεποίθηση με τα δεδομένα που έχουμε.


Στον Απόστολο Λυκεσά ο κ. Μπασκόζος εξήγησε ότι το δεύτερο κύμα μπορεί να μην έρθει ως αυτό που έχουν όλοι στο μυαλό τους, αλλά ως εγκατάσταση μόνιμα του κορονοϊού και μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο και αποτελεσματικά φάρμακα να μας ταλαιπωρεί για μήνες ή για χρόνια και αυτή είναι η πραγματικότητα που έχουμε μπροστά μας.

Είναι ελπιδοφόρα όσα ακούγονται, αλλά όπως σημείωσε, ο ίδιος δεν μπορεί να μιλήσει για βεβαιότητες αν δεν υπάρξει η τρίτη φάση της δοκιμής του εμβολίου για να δούμε αν αποδίδει, προστατεύει τους ανθρώπους πέραν των εργαστηριακών δοκιμών.

Ο κ. Μπασκόζος επισήμανε την αναγκαιότητα λήψης όλων των μέτρων προφύλαξης σε όλες μας τις δραστηριότητες καθώς είναι το μόνο μέσο που έχουμε για την αντιμετώπιση του, δηλαδή αποστάσεις, μάσκες, πλύσιμο χεριών κ.ά.

Ο γιατρός εξήγησε ότι δυστυχώς δεν φοράει ο κόσμος μάσκες και αυτό δεν είναι ατομική ευθύνη. Είναι ευθύνη της κυβέρνησης, που καλλιέργησε αυτή την αίσθηση αμεριμνησίας, και το «καλώς τους», «ανοίξαμε και σας περιμένουμε».

Πέτυχε η πρώτη φάση, όπως είπε, καθώς η κυβέρνηση άκουσε τους επιστήμονες και βοήθησε εντυπωσιακά η υπεύθυνη αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των άλλων κομμάτων και έτσι πείστηκε η κοινωνία.

Ο κ. Μπασκόζος μίλησε για την ανάγκη ελέγχου των επισκεπτών που φτάνουν στη χώρα και εξήγησε ότι με κανέναν τρόπο δεν πρέπει να υποστείλουμε τη σημαία της προστασίας της δημόσιας υγείας για να έρθουν τουρίστες. Και μόνο η πιστή τήρηση μέτρων, όπως είπε, θα προστατέψει και τον τουρισμό, καθώς αν έχουμε κρούσματα ανεξέλεγκτα σε διάφορες περιοχές ο τουρισμός θα καταστραφεί.

Ο κ. Μπασκόζος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην ανάγκη λήψης μέτρων για τη στήριξη της κοινωνίας, των εργαζόμενων, των επιχειρήσεων για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στην οικονομία, και σημείωσε ότι όπως διαπιστώνεται δεν έχουν παρθεί μέτρα, δεν έχει ενισχυθεί το ΕΣΥ, δεν έγιναν οι απαραίτητες βελτιωτικές κινήσεις ειδικά στην πρωτοβάθμια υγεία στα νησιά, εκεί που συνήθως πηγαίνουν οι τουρίστες ξένοι και Έλληνες, ώστε να αντιμετωπιστούν τα κρούσματα.

 

 
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο