ΥΓΕΙΑ | Τρίτη, 28 Ιουλίου 2020

Π. Πουλικάκος: Όποιος αγνοεί τον ιό πληρώνει το τίμημα


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Π. Πουλικάκος: Όποιος αγνοεί τον ιό πληρώνει το τίμημα

Για τις φάσεις της πανδημίας του κορονοϊού στις ΗΠΑ και πως όλοι «αρχίζουν να ξυπνάνε» αρχές Μαρτίου όταν είδαν τι συμβαίνει στην Ιταλία – η οποία χτύπησε το καμπανάκι – και πως όλες οι «θεωρίες» να εξαιρέσουν εαυτούς από την πανδημία – θεωρώντας ότι οι Ασιάτες έχουν κάποιο ειδικό γονίδιο και αρρωσταίνουν ή ότι η επιδημία είναι αφορά τον τρίτο κόσμο – αποδεικνύονται τελικά λαθεμένες, μίλησε Στο Κόκκινο ο Πουλίκος Πουλικάκος, αναπληρωτής καθηγητής Ογκολογικών Επιστημών στην Ιατρική Σχολή του Μάουντ Σάιναϊ (Mount Sinai) στη Νέα Υόρκη, ο οποίος ήταν καλεσμένος Στο Κόκκινο στην εκπομπή του Νίκου Ξυδάκη.


Ο κ. Πουλικάκος μίλησε για το πως αποδείχτηκε ότι η ομοιότητα των ανθρώπων που είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ ότι διαφορές και τελικά η επέκταση της πανδημίας είναι καθαρή συνάρτηση του πόσο μια κοινωνία αφήνει, επιτρέπει την εξάπλωση του ιού τη στιγμή που γίνεται και πόσο μπορεί να εφαρμοστεί η απομόνωση.

Ο καθηγητής αναφέρθηκε στις ελλείψεις στις ΗΠΑ, στο τι μέτρα πάρθηκαν σε διαφορετικές πόλεις, στην ανάγκη για γενική χρήση της μάσκας και πως αν αγνοηθεί ο ιός θα γεμίσουν τα νοσοκομεία και θα πληρώσουμε το τίμημα, καθώς αυτό έχει επιπτώσεις συνολικά στην προστασία της Υγείας δεν αφορά μόνο τους ευπαθείς αλλά και εκείνους που νοσούν από άλλα νοσήματα ή τραυματίζονται και χρειάζονται περίθαλψη.

Ο κ. Πουλικάκος εξήγησε ότι όλα αυτά έχουν ήδη συμβεί και φυσικά μπορούν να επαναληφθούν και πως πάντα κρίσιμο είναι να τηρούνται τα μέτρα. Επισήμανε ότι συνήθως ένα 20% είναι εκείνο που αντιδρά και κυρίως για ιδεολογικούς λόγους, και αυτό είναι αρκετό για να προκληθεί διαρροή στην κοινότητα.

Ακούστε εδώ το Α` μέρος της συνέντευξης

και εδώ το Β` μέρος

 
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο