ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2020

Κως: Τα προβλήματα πολιτών άκουσε ο Αλ. Τσίπρας – «Έρχεται δύσκολος χειμώνας»


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Κως: Τα προβλήματα πολιτών άκουσε ο Αλ. Τσίπρας – «Έρχεται δύσκολος  χειμώνας»

Τα έντονα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν περιέγραψαν οι κάτοικοι της Κω στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, κατά την επίσκεψη του στο νησί, όπως ανέφερε στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο ο συντονιστής Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Κω, Σωτήρης Μπουζιώτας.


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στο Στρατηγείο του νησιού, συναντήθηκε  με τον δήμαρχο, συνομίλησε με πολλούς πολίτες και επαγγελματίες του νησιού, ενώ είχε και σύσκεψη με φορείς.

Όπως ανέφερε ο κ. Μπουζιώτας, ο κ. Τσίπρας άκουσε την αγωνία όλου του κόσμου, των επαγγελματιών του νησιού στον τουρισμό. «Πάνω από το 90% της οικονομίας αφορά τον τουρισμό. Η εικόνα στο νησί και η οικονομία του νησιού κινείται σε πάρα πολύ χαμηλά επίπεδα. Πολλά από τα εμπορικά και τουριστικά καταστήματα δεν έχουν ανοίξει. Είναι μια εικόνα κακή, φοβόμαστε τις συνέπειες που θα εμφανιστούν από τον Σεπτέμβρη και μετά. Φοβόμαστε την ανεργία στους εργαζόμενους του τουρισμού. Χιλιάδες από αυτούς θα έχουν προβλήματα επιβίωσης στη διάρκεια του χειμώνα. Είναι ζήτημα επιβίωσης» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μπουζιώτας.

Σχολιάζοντας την ανεπάρκεια των μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση δήλωσε πως «όλοι οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες εκφράζουν την δυσφορία τους, οι περισσότεροι λένε ότι πήραν απλώς το πρώτο βοήθημα και δεν πήραν τίποτα άλλο. Όσοι έχουν απευθυνθεί στις τράπεζες εισέπραξαν αρνητική απάντηση».

Το βασικό πρόβλημα που απασχολεί το σύνολο του νησιού είναι η ανάγκη ύπαρξης ενός νέου νοσοκομείου που θα καλύπτει τις ανάγκες του νησιού.

Όπως ανέφερε ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής, «είχε ξεκινήσει από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η μελέτη σκοπιμότητας, είχε εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση της μελέτης του νέου νοσοκομείου. Όλα αυτά έχουν παγώσει και ήρθε ο κ. Κικίλιας ο οποίος μας είπε λίγο πολύ ότι αν δεν εμπλακούν οι ξενοδόχοι και οι τουριστικοί πράκτορες δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει νοσοκομείο. Κοινώς με απλά λόγια ότι δεν πρόκειται να πάρετε ούτε ένα ευρώ, πλασάροντας το ιδεολόγημα της ΝΔ για τα ΣΔΙΤ που στην υγεία είναι κάτι ιδιαίτερα επικίνδυνο».
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο