ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | Τρίτη, 04 Ιουνίου 2019

Λ. Λαμπριανίδης: Επιδίωξη μας επαναπατρισμός ή σύνδεση επιστημόνων με την ελλ. οικονομία


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Καλοκαιρινο προγραμμα

Λ. Λαμπριανίδης: Επιδίωξη μας επαναπατρισμός ή σύνδεση επιστημόνων με την ελλ. οικονομία

Για τη βράβευση επιχειρηματικών συνεργασιών και δικτύων επιστημόνων που συμβάλλουν είτε στον τερματισμό του brain drain, δηλαδή τη φυγή επιστημόνων στο εξωτερικών ή - εφόσον ο επαναπατρισμός δεν είναι δυνατόν να συμβεί - τη σύνδεση τους με την ελληνική επιστημονική κοινότητα και την οικονομία μίλησε Στο Κόκκινο ο γενικός γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξη, Λόης Λαμπριανίδης.


Ο Λόης Λαμπριανίδης στον Στάθη Σχινά μίλησε τα χρηματικά βραβεία που αντιστοιχούν σε περίπου 25.000 ευρώ το καθένα και θα δοθούν έξι από αυτά και τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη αποδοχή αυτών των πρωτοβουλιών, ενώ αναφέρθηκε και στο ενδιαφέρον των επιστημόνων του εξωτερικού, ομογενείς κ.ά. για την πλατφόρμα «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας».

Εξήγησε ότι Έλληνες που είναι σημαντικά στελέχη σε επιχειρήσεις στο εξωτερικό μπορούν να επηρεάσουν και να είναι προς το συμφέρον της επιχείρησης η οικονομική συναλλαγή με ελληνικές επιχειρήσεις ή να συμβάλλουν ακόμα και για την εγκατάσταση ενός τμήματος της εταιρίας στη χώρα μας.

Ο κ. Λαμπριανίδης αναφέρθηκε στις επενδύσεις στη χώρα μας, καθώς πέρυσι ήταν χρονιά  - ρεκόρ και φέτος είναι ιδιαίτερα αυξημένο το ενδιαφέρον των επενδυτών ειδικά σε ό,τι σχετίζεται με τον τουρισμό.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο