ΥΓΕΙΑ | Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2019

Χρ. Κισκήρα: «Το σχέδιο της ΝΔ είναι να δωρίσει την Υγεία σε ιδιώτες»


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Καλοκαιρινο προγραμμα

Χρ. Κισκήρα: «Το σχέδιο της ΝΔ είναι να δωρίσει την Υγεία σε ιδιώτες»

Παναγιώτης Αντωνογιαννάκης - Η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Πατησίων στον χώρο του νοσοκομείου που έκλεισε το 2013 επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα το οποίο συμβολίζει τις διαφορές που υπάρχουν στα προγράμματα των δυο κομμάτων, της χρηστής διαχείρισης και της αντιμετώπισης της Υγείας ως κοινωνικό αγαθό από τη μία και το σχέδιο της ΝΔ από την άλλη, να δωρίσει την Υγεία ειδικά την πρωτοβάθμια σε ιδιώτες, τονίζει η υποδιοικήτρια της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Χρυσάνθη Κισκήρα.


«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ασκήσαμε έντιμη και χρηστή διοίκηση, αντιμετωπίζοντας την Υγεία ως κοινωνικό αγαθό, διευρύνοντας και αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες προς τους πολίτες», επισημαίνει η κα Κισκήρα. Από το 2015 και μετά σημειώνει, «υλοποιήσαμε με πολιτική απόφαση των υπουργών Υγείας, έντιμη και χρηστή διαχείριση με αποτέλεσμα, από τον περιορισμό της σπατάλης στα ενοίκια και χωρίς να κλείσει καμία δομή ως Υγειονομική Περιφέρεια, να εξοικονομήσουμε περισσότερα των 2.5 εκατομμυρίων ευρώ κατ έτος, χρήματα τα οποία αξιοποιήσαμε για να αναβαθμίσουμε υπηρεσίες για τους πολίτες και όχι για τις τσέπες ιδιωτών».

«Ως διοίκηση και ως υπουργείο, δώσαμε την ψυχή μας» ανέφερε χαρακτηριστικά «για την αναστήλωση δημόσιων δομών, όπως του Κέντρου Υγείας Πατησίων που από τις 20 Απριλίου του 2019, λειτουργεί στο χώρο του παλιού νοσοκομείου που έκλεισε το 2013. Σε αντίθεση με αυτή την πολιτική συρρίκνωσης, υπογραμμίζει, αναζητήσαμε τον περιορισμό της σπατάλης και της διαπλοκής αλλά και την υποστήριξη ενός σχεδίου αναβάθμισης των δημόσιων δομών και διασφάλισης παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης, δωρεάν προς όλους τους πολίτες».

«Η αναξιοποίητη αποθήκη του ΕΟΠΥΥ, όπου δίναμε μέχρι το 2015 ενοίκιο ύψους μισού εκατομμυρίου ευρώ το χρόνο αλλά και άλλες περιπτώσεις άσκοπης σπατάλης που κόψαμε, πήγαν για τη χρηματοδότηση επικουρικού προσωπικού και εξοπλισμού των δημόσιων δομών» τονίζει, σημειώνοντας ότι ειδικά στην Πρωτοβάθμια Υγεία δεν υπήρχε μέχρι το 2014 μηχάνημα οστικής πυκνότητας παρότι είναι εξέταση που ανήκει στην πρόληψη.

«Τώρα η 1η Υγειονομική Περιφέρεια διαθέτει με χρήματα από ίδιους πόρους αλλά και από την αξιοποίηση των ΕΣΠΑ σημαντικό εξοπλισμό. Έχουμε δέκα μετρητές οστικής πυκνότητας, έχουμε σύγχρονα ψηφιακά ακτινολογικά μηχανήματα, υπέρηχο-τομογράφους, πανοραμικά μηχανήματα, δημιουργήσαμε δέκα φυσιοθεραπεύτρια, ειδικό Οδοντιατρικό κέντρο στην Λένορμαν και το κεντρικό διαγνωστικό εργαστήριο το οποίο συλλέγει όλα τα αίματα και εξοικονομούνται από τα αντιδραστήρα ποσά που αναχρηματοδοτούν το σύστημα υγείας». «Υπέγραψα 10.000 αποφάσεις μόνο για την πρωτοβάθμια έτσι ώστε να προάγεται η υγεία ως κοινωνικό αγαθό και να διασφαλίζεται η δωρεάν πρόσβαση όλων των πολιτών σε αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας», αναφέρει χαρακτηριστικά
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο