ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2019

Π. Σκουρλέτης: Οργανωτικές παρεμβάσεις, πρόγραμμα και ψηφοδέλτια στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Π. Σκουρλέτης: Οργανωτικές παρεμβάσεις, πρόγραμμα και ψηφοδέλτια στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να υπάρξει ισορροπία της συζήτησης μεταξύ κατανόησης του αποτελέσματος των Ευρωεκλογών και οργάνωσης της επιθετικής μας παρουσίας ως τις εθνικές εκλογές, με έμφαση στους άξονες της προγραμματικής πρότασης, ενώ θα συζητηθούν και οι υποψηφιότητες και τα ψηφοδέλτια, είπε ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.


«Αν έχουμε πετύχει κάτι ως ΣΥΡΙΖΑ προ Ευρωεκλογών -αλλά και μετά- είναι να σύρουμε την Νέα Δημοκρατία στο επίπεδο της προγραμματικής αντιπαράθεσης και αυτό είναι πολύ σημαντικό για να κατανοήσει ο κόσμος τον χαρακτήρα των προτάσεών της, που προσπάθησε να κρύψει ανοίγοντας άλλα ζητήματα αντιπαράθεσης, που πάει να δικαιολογήσει με την προσπάθεια ερμηνείας της τελευταίας έκθεσης της Κομισιόν με τις παρατηρήσεις για την ελληνική οικονομία. Προετοιμάζει το έδαφος για να πει ότι ήταν μονόδρομος το να εφαρμόσει τις ακραίες νεοφιλελεύθερες απόψεις της», είπε ο κ. Σκουρλέτης.

«Η χθεσινή τοποθέτηση Μητσοτάκη», υπογράμμισε, «σημαίνει ακριβότερη ενέργεια και ακριβότερα φάρμακα για τον ελληνικό λαό … η προσπάθεια να αξιοποιήσει τις αναφορές στους συμβασιούχους θέλει να δικαιολογήσει την πρόταση για επιστροφή στο καθεστώς των πέντε αποχωρήσεων για κάθε πρόσληψη στον δημόσιο τομέα. … Πρέπει να απαξιωθεί ο δημόσιος τομέας, να μην μπορεί να προσφέρει βασικές υπηρεσίες, ώστε να φαίνεται μονόδρομος το να δίνονται σε ιδιώτες. Αυτή είναι η νομιμοποιητική βάση της ΝΔ».
Προσέθεσε μάλιστα ότι «το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών λειτούργησε ενθαρρυντικά και για τους ακραίους ευρωπαϊκούς κύκλους που ποτέ δεν ήταν συμφιλιωμένοι με την ιδέα του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Και έρχονται τώρα να καταθέσουν με μεγαλύτερη ένταση τις προτάσεις τους». Για το λόγο αυτό, «ο ελληνικός λαός πρέπει να πάρει ο ίδιος την ευθύνη να σταματήσει αυτό το σχέδιο, που θα οδηγήσει σε εφαρμογή ακραίας, αντικοινωνικής πολιτικής που θα διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες», όπως είπε.

Ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ «είμαστε αναγκασμένοι να ισορροπήσουμε σε μία συζήτηση που προφανώς υπάρχει ανάγκη να κατανοήσει τους λόγους που οδήγησαν στο αποτέλεσμα της 26ης Μαΐου, αλλά ταυτόχρονα να μην περιπέσει σε μία εσωστρεφή συζήτηση, αλλά να οργανώσει μία επιθετική παρουσία για τις επόμενες ημέρες και μέχρι την μάχη των εθνικών εκλογών. Στην πράξη, να δούμε την διάταξη των δυνάμεων μας. Αλλά θα ασχοληθούμε ιδιαίτερα (και ο Ευκλ. Τσακαλώτος έχει επιφορτιστεί αυτή την ευθύνη) με το να κουβεντιάσουμε τους άξονες της προγραμματικής μας πρότασης, ενόψει των εθνικών εκλογών. Άρα, τα θέματα είναι ουσιαστικά 2+1: οι αναγκαίες οργανωτικές παρεμβάσεις που πρέπει να κάνουμε για να αξιοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις, το προγραμματικό και η συζήτηση γύρω από τις υποψηφιότητες και τα ψηφοδέλτια του κόμματος. Έχει γίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό η επεξεργασία και ελπίζουμε να είμαστε σε θέση να τα παρουσιάσουμε την άλλη εβδομάδα».

Ξεκαθάρισε επίσης ότι θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα η πεπατημένη της οργάνωσης όλων των εκδηλώσεων μέσα από το συμμαχικό σχήμα της Προοδευτικής Συμμαχίας. «Ήδη μετά τις εκλογές έχουν γίνει αρκετές ανοιχτές συνελεύσεις με τους φίλους, τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και μπορούν να εξαχθούν πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα … θα συνεχιστούν για μερικές ημέρες ακόμη. Αλλά πέραν του να συζητάμε, σημασία έχει να οργανώσουμε μία δουλειά, ώστε να πάμε πέραν των πρωτευουσών των νομών και στις μεγάλες πόλεις, τις κωμοπόλεις και τα χωριά της χώρας, να μιλήσουμε στους ανθρώπους εκεί για το κυβερνητικό έργο, να τους εξηγήσουμε ότι αυτή η δύσκολη πρώτη, αντιφατική περίοδος, τελικά κατόρθωσε να σταθεροποιήσει τα πράγματα. Και πάνω σε αυτή την νέα, σταθεροποιημένη πραγματικότητα σχεδιάζουμε εμείς, μία δυνατότητα που προέκυψε από τις θυσίες του ελληνικού λαού».

Χαρακτήρισε εξάλλου για την ανατροπή του αποτελέσματος των Ευρωεκλογών «καθοριστικής σημασίας» την μείωση της αποχής, «και ο κόσμος το αντιλαμβάνεται. Πρέπει πέρα από γενικές αναφορές να μιλήσουμε ξεχωριστά στον καθένα για το πρόβλημά του, να κατανοήσει ότι η απάντηση στο δικό του πρόβλημα είναι μέρος ενός συνολικότερου σχεδίου, είτε αυτός είναι ο υποαμειβόμενος νέος, είτε ο νέος επιστήμονας που δεν μπορεί να απασχοληθεί στην χώρα, κτλ. Ποιος ξέρει π.χ. ότι επί των ημερών μας 4.500 νέοι επιστήμονες εντάχθηκαν σε ερευνητικά προγράμματα μέσα από πρωτοβουλίες του υπουργείου Παιδείας; Να μιλήσουμε επίσης για τον νέο αγρότη, τις δυνατότητες στον πρωτογενή τομέα. Για τον μικρομεσαίο επιχειρηματία. Γιατί είναι μύθος ότι η ΝΔ είναι το κόμμα των μεσαίων στρωμάτων. Το κόμμα των μεγάλων συμφερόντων είναι … πιστεύει στην συγκέντρωση της οικονομικής ισχύος σε λίγους … δεν θέλει να υπάρχει ένα εύρος μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε παραγωγικούς τομείς, αυτών που κατά τα άλλα στηρίζουν την απασχόληση και είναι οι κατ’ εξοχήν επιχειρήσεις που πέραν της απασχόλησης μπορούν να βοηθήσουν και στην τόνωση μίας τοπικής οικονομίας και κοινωνίας. Αυτά τα θεωρεί δευτερεύουσας σημασίας το πρόγραμμα της ΝΔ».

«Αν μιλήσουμε για όλα αυτά, μπορούμε να πείσουμε ότι πράγματι υπάρχουν θετικές προοπτικές και ότι η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο μίας ευρύτερης κοινωνικής και πολιτικής συμμαχίας μπορεί να εγγυηθεί καλύτερες ημέρες», κατέληξε ο κ. Σκουρλέτης.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο