ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2019

Η Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία συνοδοιπόρος της επιχειρηματικότητας της ώριμης γυναίκας


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Καλοκαιρινο προγραμμα

Η Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία συνοδοιπόρος της επιχειρηματικότητας της ώριμης γυναίκας

Ημερίδα για την ενδυνάμωση των γυναικών, ιδίως αυτών που βρίσκονται σε ανεργία ή είναι χαμηλόμισθες και οικονομικά ασθενείς, διοργανώνει το Σάββατο 8 Ιουνίου, από τις 10:00 πμ έως τις 15:00μμ στον πολυχώρο Ελληνικό Μολύβι, η Ειδική Γραμματεία Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, η Περιφέρεια Αττικής και η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.


Τρείς διαφορετικές γυναικείες Κοιν.Σ.Επ., Valsamon, Exelixis & Mary Rose δημιουργήσανε το «Ενωμένες Μπορούμε» βλέποντας την ανάγκη ότι μία ομαδική στήριξη γυναικών από διαφορετικές πλευρές,  φέρνει καλύτερα αποτελέσματα  στην ενδυνάμωση των ώριμων γυναικών που βρίσκονται σε ανεργία ή είναι ασθενείς οικονομικά.

Υπό την αιγίδα της Ειδικής Γραμματείας Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας – Υπουργείο Εσωτερικών- Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων  & Περιφέρεια Αττικής διοργανώνουν ημερίδα για την ενδυνάμωση των γυναικών 40+  .  Ικανές γυναίκες,  με δεξιότητες, με εμπειρία και όρεξη για δουλειά που δυστυχώς είναι χαμηλόμισθες  ή άνεργες και δεν προσλαμβάνονται,  με μόνο κριτήριο την ηλικία τους.

Θα υπάρξει χαιρετισμός από τη Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, από την Υφυπουργό Εσωτερικών Μ. Χρυσοβελώνη,  αρμόδια του κρατικού τομέα για την Ισότητα των Φύλων και από το Δήμαρχο Αιγάλεω, Δημήτρη Μπίρμπα.

Στην ημερίδα θα μιλήσει ο Ειδικός Γραμματέας Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας , Ευάγγελος Νικολαΐδης όπως επίσης και 4 αντιπρόσωποι Κοιν. Σ. Επ. γυναικών,  που δραστηριοποιούνται ήδη, ανταλλάσοντας πραγματικές εμπειρίες ,  προβάλλοντας έτσι τον δικό τους «δρόμο», δίνοντας τους βιώσιμες ιδέες και πρακτικές για να τις δείξουν ότι υπάρχουν πάντα ευκαιρίες για ένα καλύτερο μέλλον.

Επίσης θα παραβρίσκεται ο κύριος Νίκος Ανάγνου εκπρόσωπος του γραφείου της Διοικήτριας του ΟΑΕΔ, για τυχόν παρεμβάσεις.

Ταυτόχρονα θα υπάρχει έκθεση των προϊόντων και υπηρεσιών και στο τέλος της ημερίδας θα μπορούν να συζητήσουν και μιλήσουν προσωπικά με τους αντιπροσώπους των εταιρειών.

Στη συνέχεια θα ενημερωθούν  από την Ειδική Γραμματεία Κ.ΑΛ.Ο για τη δημιουργία δικής τους επιχείρησης με απλά βήματα.

Η ημερίδα θα τελειώσει  με βιωματικό του «Ενωμένες Μπορούμε»,   από την Γιώτα Ρουσάκου , Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Μέλος του ΔΣ Κ.Ε.Φ.Ι.

Καλούμε την ώριμη γυναίκα και όχι μόνο, που θέλει να δημιουργήσει, να προσφέρει και να δουλέψει, αλλά η αγορά εργασίας την αποβάλλει λόγω ηλικίας, να εμπνευστεί από πρωτοβουλίες άλλων γυναικών και να αποκτήσει όραμα, δύναμη και αυτοπεποίθηση για να ξαναπάρει τη ζωή στα χέρια της.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ - ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ - 10:00-3:00  
ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΟΛΥΒΙ (Ιερά Οδός 154, Αιγάλεω).
ΕΥΚΟΛΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ( ΣΤΑΣΗ ΜΕΤΡΟ ΕΛΑΙΩΝΑΣ)
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο