ΥΓΕΙΑ | Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2019

Π.Πολάκης: Τα 220 εκατ. ευρώ σε μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας στα νοσοκομεία δεν κρύβονται


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Καλοκαιρινο προγραμμα

Π.Πολάκης: Τα 220 εκατ. ευρώ σε μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας στα νοσοκομεία δεν κρύβονται

Παναγιώτης Αντωνογιαννάκης - Με το έργο μας θα σπάσουμε το τείχος της σιωπής και της παραπληροφόρησης που θέλουν να επιβάλλουν τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας είπε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης με αφορμή την ψευδή φημολογία που καλλιεργήθηκε για δήθεν ακύρωση της Δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.


Τα 110 εκατ. ευρώ που έχουν στερηθεί τα κανάλια, οι εφημερίδες και τα sites από την πολιτική απόφαση καθολικής περικοπής της διαφημιστικής δαπάνης στην Υγεία και ενίσχυσης των Δημόσιων Δομών με μηχανήματα και τομογράφους, είναι αρκετά για να επενδύουν επί τέσσερα χρόνια τώρα στην καταστροφή και τη δολοφονία χαρακτήρων αλλά όχι ικανά για να κρύψουν την αλήθεια τόνισε χαρακτηριστικά ο Π.Πολάκης.

Σύμφωνα με τον υπουργό, με την αυριανή κύρωση από το Δημόσιο της δωρεάς του ΙΣΝ, καλύπτονται για πρώτη φορά οι ανάγκες των αεροδιακομιδών της χώρας με σύγχρονα εναέρια μέσα στο ΕΚΑΒ, με την προμήθεια 2 κατάλληλων αεροπλάνων και την πρόβλεψη για την επισκευή των διαθέσιμων ελικοπτέρων.

Παράλληλα ενημέρωσε ότι τελείωσε και η εξέταση των τεχνικών προσφορών για τρία πλωτά μέσα του ΕΚΑΒ που θα αξιοποιηθούν στο Αιγαίο, τα οποία μαζί με τον εξοπλισμό της δωρεάς του ΙΣΝ αλλά και τον εξοπλισμό που διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία και οι βάσεις του ΕΚΑΒ που αναπτύχθηκαν στην Σύρο και στο Άκτιο,  καλύπτονται με ασφαλή και γρήγορο τρόπο οι ανάγκες των αεροδιακομιδών σε όλη τη χώρα.

Επίσης, με την δεύτερη σύμβαση ολοκληρώνεται το σχέδιο ενίσχυσης των υλικοτεχνικών υποδομών των Νοσοκομείων με 4 σύγχρονους τομογράφους Pet Ct για την αντιμετώπιση κακοηθειών στα αντίστοιχα Νοσοκομεία του Ηρακλείου, των Ιωαννίνων, της Λάρισας και της Αλεξανδρούπολης καθώς και η εγκατάσταση παραγωγής των ραδιοφαρμάκων.    

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κ. Πολάκης, για πρώτη φορά διατέθηκαν από το Δημόσιο, λόγω της περικοπής της διαφημιστικής δαπάνης προς ΜΜΕ και της χρηστής διαχείρισης όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών πόρων, 220 εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση των Νοσοκομείων με σύγχρονα μηχανήματα και με αποτέλεσμα ειδικά στην διάγνωση και αντιμετώπιση του καρκίνου για πρώτη φορά επίσης από την ίδρυση του ΕΣΥ, ο δημόσιος τομέας να διαθέτει 6 σύγχρονους τομογράφους Pet Ct καλύπτοντας τις ανάγκες έγκαιρης αντιμετώπισης κακοηθειών σε όλη τη χώρα και ανακουφίζοντας κατά πολύ την ταλαιπωρία των ασθενών από τη μεταφορά τους στον μέχρι πρότινος μοναδικό Pet Ct τομογράφο στην Αθήνα ή στο να πληρώσουν πάρα πολλά χρήματα στον ιδιωτικό τομέα.  

«Πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός δεν θα αφήσει με την ψήφο του αυτά τα μηχανήματα και τον εξοπλισμό να ιδιωτικοποιηθούν όπως προβλέπει το σχέδιο της ΝΔ», τόνισε χαρακτηριστικά.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο