ΥΓΕΙΑ | Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019

Προχωράει η διαδικασία ανέγερσης του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Προχωράει η διαδικασία ανέγερσης του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης

Στο τελικό στάδιο της προεργασίας και των διαβουλεύσεων βρίσκεται η διαδικασία για την ανέγερση του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».


Όπως ανέφερε στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4», την εκπομπή «Κάτι παίζει στο Κόκκινο» και την Ευγενία Χατζηγεωργίου ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Στρατής Πλωμαρίτης, το ίδρυμα έχει βρει ανάδοχο για το ποιος θα χτίσει το Νοσοκομείο, το οικόπεδο έχει παραχωρηθεί, ενώ το ίδρυμα ζητά ένα γειτονικό - συμπληρωματικό οικόπεδο, το οποίο θα παραχωρήσει το υπουργείο Υγείας, για να ολοκληρωθούν οι υποδομές του Νοσοκομείου, ώστε να δημιουργηθούν θέσεις στάθμευσης και να χτιστεί μια δομή για την φιλοξενία των γονέων των παιδιών που θα νοσηλεύονται στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο.

Ο κ. Πλωμαρίτης τόνισε τη σπουδαιότητα του εν λόγω έργου, το οποίο εντάσσεται στη δωρεά 300 εκατομμυρίων ευρώ του ιδρύματος. Η ανέγερση Παιδιατρικού Νοσοκομείου στην πόλη της Θεσσαλονίκης ήταν ένα πάγιο αίτημα για περισσότερο από 20 χρόνια, καθώς υπήρχε και υπάρχει η ανάγκη δημιουργίας ενός Νοσοκομείου που θα καλύπτει τις ανάγκες της πόλης και ολόκληρης της περιοχής.

«Το Νοσοκομείο θα έχει τμήματα αιχμής τα οποία θα καλύπτουν ανάγκες και της Ελλάδας αλλά θα απευθύνεται και στην ενδοχώρα, η δυναμικότητα του θα είναι 250-280 κρεβάτια» ανέφερε ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ, και συμπλήρωσε ότι μέσα στο Νοσοκομείο θα λειτουργεί σχολείο, καθώς «υπάρχουν παιδιά που νοσηλεύονται για μήνες, και θα υπάρχει και ο χώρος για την φιλοξενία των γονέων».

Σε σχέση με τη διαδικασία ανέγερσης του Νοσοκομείου ο κ. Πλωμαρίτης τόνισε ότι «θα παραδοθεί στο ελληνικό δημόσιο για να ανοίξει και να λειτουργήσει», συμπληρώνοντας ότι «από την ημέρα που θα μπει η πρώτη μπουλντόζα σε 3-3,5 χρόνια το Νοσοκομείο θα παραδοθεί έτοιμο».

«Το ίδρυμα έδωσε τα χρήματα και επέλεξε το υπουργείο για το καινούργιο Νοσοκομείο στην Κομοτηνή και στη Θεσσαλονίκη» τόνισε ο κ. Πλωμαρίτης, σημειώνοντας ότι οι δύο υπουργοί που κατάγονται από την Κρήτη δεν επέλεξαν μικροκομματικά τα Χανιά για την ανέγερση Νοσοκομείου, αλλά με βάση τις ανάγκες του δημόσιου συστήματος υγείας.

Σημειώνεται ότι το ίδρυμα «Στ. Νιάρχος» διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη παρουσίαση του Παιδιατρικού Νοσοκομείου στους κατοίκους της περιοχής όπου θα ανεγερθεί. Η ανοιχτή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019, ώρα 18:30, στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων «Ηλίας Νικολαΐδης» του Λυκείου Φιλύρου. Αντίστοιχη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί και στην Κομοτηνή για να ενημερώσει τους κατοίκους του για την δημιουργία νέου Νοσοκομείου στην πόλη.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο