ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019

Μ. Γραφάκος: Κάποιος που παίρνει σήμερα 300 ευρώ, θα παίρνει περισσότερα


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Καλοκαιρινο προγραμμα

Μ. Γραφάκος: Κάποιος που παίρνει σήμερα 300 ευρώ, θα παίρνει περισσότερα

Θέλουμε να αυξήσουμε την ευημερία του εργαζόμενου, αυτό θα έρθει μόνο μέσα από την αύξηση της πίττας της ελληνικής οικονομίας, κάποιος που παίρνει σήμερα 300 ευρώ, θα παίρνει περισσότερα, είπε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Στο Κόκκινο και τους Βαγγέλη Καραγεώργο και Δημήτρη Κουκλουμπέρη.


Ο κ. Γραφάκος αναφέρθηκε αρχικά στην τοποθέτησή του στην νέα του θέση, την ώρα που αναμενόταν να περιληφθεί στα ψηφοδέλτια του κόμματος, χαρακτηρίζοντας τιμητική στο πρόσωπό του την επιλογή που έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Για μένα ήταν μονόδρομος να αποδεχθώ αυτή την πρόταση», όπως είπε και εκτίμησε ότι ο κ. Μητσοτάκης «θέλει να δώσει τον τόνο της μετριοπαθούς δύναμης που έρχεται να αναλάβει τις ευθύνες της χώρας … θα το κάνω με μεθοδικότητα, ηπιότητα, πραότητα, όπως μέχρι τώρα».

Απέρριψε εξάλλου τα περί αλλαγής επικοινωνιακής τακτικής σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο. «Δεν νομίζω ότι υπήρχε ποτέ εξαλλοσύνη από την ΝΔ ή τον πρόεδρό της», όπως είπε, ενώ με τον ίδιο τρόπο προσέγγισε και τις αναφορές Βορίδη στην αντιμετώπιση της Αριστεράς. «Νομίζω ότι δικαιωνόμαστε σε αυτά που πιστεύουμε για τον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσονται οι κοινωνίες. Πιστεύουμε σε ένα κράτος φιλελεύθερο, δυτικού τύπου, με ιδιαίτερη ελευθερία στους πολίτες να διαχειρίζονται τις περιουσίες τους και να παράγουν, να έχουν το κράτος ως μικρότερο εμπόδιο στις επιλογές τους».

Για την αναφορά Μητσοτάκη στην ανάγκη «να σαρωθούν τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα» και για το «συμβόλαιο εργαζόμενων – επιχειρήσεων», ο κ. Γραφάκος εκτίμησε ότι «το πρόβλημα της χώρας είναι ότι σήμερα έχουμε λιγότερο πλούτο από ότι 10 χρόνια πριν … πρέπει να τον αντικαταστήσουμε και στον σύγχρονο κόσμο ανακτάται μέσα από τις συναλλαγές με το εξωτερικό, τις εξαγωγές, τον τουρισμό και τις επενδύσεις. Η Ελλάδα υστερεί στον τομέα των επενδύσεων … γιατί είμαστε μόλις στο 11% του ΑΕΠ όταν ο ευρωπαϊκός μ.ό. είναι στο 20%». Το εμπόδιο κατά τον ίδιο είναι «μία δημόσια διοίκηση που δεν έχει προσαρμοστεί στις σύγχρονες εξελίξεις, μία γραφειοκρατία για την οποία όλοι έχουμε ευθύνες … αυτά τα εμπόδια είναι δουλειά μας να τα μειώσουμε».

Για το πώς θα λειτουργήσει στην πράξη η προσέγγιση περί συμφωνίας επιχειρήσεων και εργαζόμενων, ο κ. Γραφάκος είπε ότι «το δίκιο του ισχυρού επικρατεί γενικά, αν δεν θέλουμε να το καταλάβουμε, εθελοτυφλούμε. Ο καπιταλισμός είναι σύστημα που μοιράζει άνισα τον πλούτο, δεν είναι δουλειά μου να λύσω το πρόβλημα που δεν έχει λύσει η οικονομική επιστήμη και η ανθρωπότητα. Αλλά ανεβάζει το μέσο βιοτικό επίπεδο των κοινωνιών αισθητά. Απόδειξη είναι ότι όλο λιγότεροι παγκοσμίως είναι κάτω από το όριο της φτώχειας. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να αυξήσουμε την ευημερία του εργαζόμενου, που θα έρθει μόνο μέσα από την αύξηση της πίττας της ελληνικής οικονομίας … κάποιος που παίρνει σήμερα 300 ευρώ, θα παίρνει περισσότερα».

Τα εμπόδια κατά τον ίδιο «δεν είναι οι εργασιακές σχέσεις, αλλά η υψηλή φορολογία, η μεγάλη γραφειοκρατία, η ταλαιπωρία στις αδειοδοτήσεις, οι αργές αποφάσεις της Δικαιοσύνης, το κακό χωροταξικό, η αστάθεια στο φορολογικό σύστημα», ενώ σε άλλο σημείο είπε ότι «η χώρα μπορεί, αρκεί να βγάλει τις αγκυλώσεις που όλοι μαζί είχαμε φτιάξει, δεν εξωραΐζω την πορεία της ΝΔ, έκανε και η ΝΔ λάθη … ο Κ. Μητσοτάκης ουδέποτε έχει σηκώσει σημαία ότι “ερχόμαστε να ισοπεδώσουμε τα πάντα”».

Τέλος, διευκρίνισε ότι «οι 120 δόσεις προφανώς θα ισχύσουν, θα τις κάνουμε και πιο ευέλικτες, όπως πρέπει να γίνει πιο ευέλικτος και πιο χρηστικός και ο Εξωδικαστικός Συμβιβασμός», ενώ για την πρώτη κατοικία και τον κίνδυνο κατασχέσεων και εξώσεων, είπε ότι «είμαστε το ίδιο ευαίσθητοι με τον μέσο πολίτη. Δεν μπορείς να ζητάς την πρώτη κατοικία από έναν άνθρωπο που ήταν συνεπής μέχρι το ξέσπασμα της κρίσης, αλλά μειώθηκαν τα εισοδήματά του … να του λες “θα σου πάρω το σπίτι”. Εκεί θα υπάρξει προστασία».

Σχολιάζοντας τέλος τις αντιδράσεις για την δήλωση της Όλγας Κεφαλογιάννη περί επιδομάτων που δίνονται... μόνο στην Λατινική Αμερική, είπε ότι σε μία οικονομία «που θα πάρει μπρος, οι άνεργοι θα βρουν δουλειά και οι μισθωτοί θα έχουν μεγαλύτερους μισθούς, έχει μικρότερη ανάγκη επιδομάτων. Θα υπάρχουν επιδόματα για να στηρίξουν τους αδύναμους, πάντα υπήρχαν».
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο