ΥΓΕΙΑ | Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2019

Νέο υπερσύγχρονο PET-CT στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Νέο υπερσύγχρονο PET-CT στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»

Με ένα υπερσύγχρονο ιατρικό μηχάνημα, τελευταίας τεχνολογίας στον τομέα της μοριακής απεικόνισης στον χώρο της ογκολογίας, εξοπλίστηκε το Γ.Α.Ο.Ν.Α. «Ο Άγιος Σάββας».


Το PET-CT, το οποίο παραδόθηκε στις 29 Ιουλίου στη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος, προσφέρει έναν αποτελεσματικό τρόπο ώστε να εξεταστεί η μεταβολική δραστηριότητα του ανθρώπινου σώματος και χρησιμοποιείται κυρίως σε ασθενείς με καρκίνο. 

Το υψηλής τεχνολογίας μηχάνημα είναι δωρεά της Ε.Δ. και προήλθε στο νοσοκομείο μόλις τρεισήμισι μήνες μετά την υπογραφή της τριμερής σύμβασης δωρεάς, της δωρήτριας, της προμηθεύτριας  εταιρείας G.E. και του Γ.Α.Ο.Ν.Α. «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ».

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, Γιώργο Δενδραμή, οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου λειτουργίας ολοκληρώνονται τις επόμενες  μέρες και το pet/ct θα εγκατασταθεί πλήρως μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Θα ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες εγκρίσεις από  την Ελληνική  Επιτροπή Ατομικής  Ενέργεια και αφού γίνουν οι σχετικές μετρήσεις, θα μπει σε πλήρη λειτουργία από τα μέσα Σεπτεμβρίου.  Οι εργασίες διαμόρφωσης ειναι δωρεά  της Ν.Σ.

Σε αυτή την μεγαλειώδη  προσπάθεια προσφοράς  και αλληλεγγύης  σπουδαία και καθοριστική ειναι η συνδρομή του Αντώνη Κανελλόπουλου Dr. sc. techn. ETH Zuerich Πολιτικού  Μηχανικού ΕΜΠ, αλλά και του Ι.Γ.Μ.Ε., που αφιλοκερδώς συμβάλουν στην  άμεση και ασφαλή ολοκλήρωση του έργου.

 
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο