ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | Τρίτη, 02 Ιουλίου 2019

Β. Βασιλικός: Σαν Κρατικό Βραβείο για το σύνολο του έργου μου η πρώτη θέση στο Επικρατείας


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Β. Βασιλικός: Σαν Κρατικό Βραβείο για το σύνολο του έργου μου η πρώτη θέση στο Επικρατείας

Για ιδιαίτερη τιμή από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και συγκεκριμένα από πλευράς του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, έκανε λόγο ο επικεφαλής υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, Βασίλης Βασιλικός, μιλώντας στην εκπομπή «Πολιτιστικές Παράλληλοι» του Μανόλη Πολέντα.


«Είναι για μένα κάτι σαν να έχω κερδίσει το Κρατικό Βραβείο για το σύνολο του έργου μου», είπε, αντιδρώντας στην παρατήρηση του παραγωγού της εκπομπής ότι ο ίδιος, αν και σε απόσταση από την πολιτική αρένα του τόπου, επί δεκαετίες ασκούσε πολιτική μέσα από τα βιβλία του.

Ο Βασίλης Βασιλικός, στη σύντομη ραδιοφωνική αυτή συνέντευξη, μιλά για κάποιες στιγμές από τη ζωή του, για τις παρακολουθήσεις και τις υποψίες κρατικών αρχόντων περί
συμμετοχής του σε τρομοκρατική οργάνωση, ακόμα και για το κίνδυνο που διέτρεξε όταν εξέδωσε το Ζ, το μυθιστόρημά του για την δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη.

Μίλησε και την τρέχουσα προεκλογική περίοδο, το debate που η ΝΔ αποφεύγει, αλλά και για τις παλιές μέρες του στο εξωτερικό και κυρίως στις ΗΠΑ, τις σπουδές του και τις
συναναστροφές του κατά τα χρόνια της εξορίας και της χούντας.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο