ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2019

Γρ. Μαλτέζος: Εναντιωνόμαστε στην «ανάπτυξη» που καταστρέφει ζωές και περιβάλλον


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Γρ. Μαλτέζος: Εναντιωνόμαστε στην «ανάπτυξη» που καταστρέφει ζωές και περιβάλλον

Ο Γρηγόρης Μαλτέζος, υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην Α’ Πειραιά, στέλεχος των Οικολόγων Πράσινων μίλησε Στο Κόκκινο και στη Γεωργία Σαδανά για την κλιματική αλλαγή, και τη χαρακτήρισε κλιματική κρίση, καθώς όπως τόνισε οι αλλαγές θα είναι ολοένα και χειρότερες και αναφέρθηκε στην πολιτική οικολογία, η οποία σημείωσε ότι κακώς μπαίνει σε προτεραιότητα εκ των υστέρων.


Ο κ. Μαλτέζος αναφέρθηκε στην έννοια της ανάπτυξης μέσω του νεοφιλελευθερισμού που προσφέρει κέρδη σε κάποιους και καταστρέφει τη ζωή των υπολοίπων και εξήγησε την έννοια της αποανάπτυξη, που άρχισε στις αρχές του περασμένου αιώνα, σαν μια προσπάθεια συρρίκνωσης της παραγωγής και της κατανάλωσης με στόχο την κοινωνική και οικολογική βιωσιμότητα.

Ο κ. Μαλτέζος αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Χαλκιδικής στην καταστροφή του περιβάλλοντος και στη ζωή των ντόπιων εκεί με στόχο την πιθανή εξόρυξη χρυσού και έχουν πάρει ήδη τα κέρδη με την αύξηση της τιμής των μετοχών της εταιρίας.

«Για μας χρυσός δεν είναι αυτό που υπάρχει σε κάποια πετρώματα. Χρυσός είναι η ζωή των ανθρώπων, χρυσός είναι η φύση, χρυσός είναι το περιβάλλον» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μαλτέζος.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο