ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019

Αρ. Μπαλτάς: Ανοιχτό ερώτημα ο ρόλος των συμμάχων του ΣΥΡΙΖΑ στην Προοδευτική Συμμαχία


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Αρ. Μπαλτάς: Ανοιχτό ερώτημα ο ρόλος των συμμάχων του ΣΥΡΙΖΑ στην Προοδευτική Συμμαχία

Κάποιοι θα ενταχθούν στο κόμμα, άλλοι μπορεί να συγκροτήσουν μία πολιτική ιδιαιτερότητα, είναι ανοιχτό το ερώτημα πώς θέλουν οι σύμμαχοι του ΣΥΡΙΖΑ να δουν τον εαυτό τους στην Προοδευτική Συμμαχία, είπε ο Αριστείδης Μπαλτάς Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.


Είχαμε πει από την αρχή ότι η Προοδευτική Συμμαχία δεν είναι ευκαιριακή ή προεκλογική αλλά στοχεύει μακροπρόθεσμα, είπε ο κ. Μπαλτάς, εξαρτάται από εμάς και τους συμμάχους της το πού βλέπουν αυτή την σχέση.

Αν θέλουν να ενταχθούν στον ΣΥΡΙΖΑ είναι καλοδεχούμενοι υπό τους γνωστούς όρους, τις αρχές και το καταστατικό του. Αν θέλουν να συγκροτήσουν μία πολιτική ιδιαιτερότητα λόγω άλλων στρατηγικών στοχεύσεων, αυτό επίσης είναι καλοδεχούμενο. Υπάρχει πλέον ισχυρή προγραμματική βάση για την σύγκλιση αυτών των δυνάμεων, κόντρα στον νεοφιλελευθερισμό και την λιτότητα, με στόχο να υπερβληθούν εμπόδια και να γίνει ουσιαστική, προγραμματική αντιπολίτευση. Είναι λοιπόν ανοιχτό ερώτημα το πώς θέλουν οι σύμμαχοι του ΣΥΡΙΖΑ στην Προοδευτική Συμμαχία, που συνέβαλαν σημαντικά στο εκλογικό αποτέλεσμα, να δουν τον εαυτό τους.

Οι απλοί πολίτες με τους οποίους συνομιλήσαμε προεκλογικά, συνέχισε ο κ. Μπαλτάς, δεν είχαν στο μυαλό τους το κομματικό φαινόμενο και τα προβλήματά του, αλλά τα δικά τους προβλήματα, θεώρησαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τα εκπροσωπεί καλύτερα. Και από εκεί θα ξεκινήσουμε, την καθημερινότητά τους, το πού βρίσκονταν το 2014, το πού βρίσκονται σήμερα, το ότι φοβούνται για την επόμενη ημέρα...
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο