ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019

Κ. Αρβανίτης: Ακροδεξιά στην Ελλάδα είναι ο Μητσοτάκης - Θέλουν την ΕΡΤ ένα μικρό κανάλι


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Κ. Αρβανίτης: Ακροδεξιά στην Ελλάδα είναι ο Μητσοτάκης - Θέλουν την ΕΡΤ ένα μικρό κανάλι

«Θέλουν την ΕΡΤ ένα μικρό κανάλι, ένα μικρό μέσο, που θα εξυπηρετεί ουσιαστικά ζητήματα ενημέρωσης και πληροφορίας που αφορούν τον πρωθυπουργό και το περιβάλλον του» δήλωσε μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογράφος, Κώστας Αρβανίτης.


Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να έχει ο ίδιος την ευθύνη της ΕΥΠ, της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, της ΕΡΤ και του ΑΠΕ ο κ. Αρβανίτης απάντησε δεικτικά πως «θα μπορούσε να πάει κατευθείαν στο γραφείο του κ. Αλαφούζου ή στου κ. Μαρινάκη ή του κ. Βαρδινογιάννη το κομμάτι της ενημέρωσης αλλά το πήρε πάνω του ο πρωθυπουργός, είναι πραγματικά πολύ αναμενόμενη αυτή η κίνηση. Τα προσχήματα δεν θα τα κρατήσει ο Μητσοτάκης σε καμία περίπτωση».

Πρόσθεσε επίσης ότι «δικαιώνομαι όταν έλεγα ότι ακροδεξιά στην Ελλάδα είναι ο Μητσοτάκης, δεν είναι θέμα αισθητικής αλλά είναι θέμα ουσίας της πολιτικής».  «Θέλουν την ΕΡΤ ένα μικρό κανάλι, ένα μικρό μέσο, που θα εξυπηρετεί ουσιαστικά ζητήματα ενημέρωσης και πληροφορίας που αφορούν τον πρωθυπουργό και το περιβάλλον του. Όπως και αυτό και αν εκφράζεται, και εντός και εκτός κυβέρνησης» τόνισε στη συνέχεια.

«Αυτό που έχουν στο μυαλό τους είναι ότι μια μικρή αδύναμη ΕΡΤ είναι έξω από τον ανταγωνισμό που οι φίλοι τους δεν θα τον ήθελαν σε καμία περίπτωση. Η ΕΡΤ με τις νέες κινήσεις που έκανε την τελευταία τετραετία και το σύνολο της τηλεθέασης δημιουργούσε μέγιστα προβλήματα στην ανακατανομή της διαφημιστικής πίτας. Μια μικρή αδύναμη ΕΡΤ που εξυπηρετεί αποκλειστικά τον Μητσοτάκη δίνει περισσότερο οικονομικό χώρο, διαφημιστική πίτα, στους χορηγούς του κ. Μητσοτάκη που είναι ο κ. Βαρδινογιάννης, ο κ. Αλαφούζος, ο κ. Μαρινάκης και ο κ. Κυριακού ενδεχομένως» δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με τις δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μπάμπη Παπαδημητρίου για τις σχέσεις της προηγούμενης κυβέρνησης με τους ανταποκριτές ξένων ΜΜΕ ο κ. Αρβανίτης τόνισε πως «αυτή είναι η πολιτική και δημοσιογραφική αισθητική της άλλης μπάντας. Οι πρώην υπάλληλοι του ΣΚΑΙ συνεχίζουν να εκπέμπουν με τον ίδιο τρόπο που εξέπεμπε ο ΣΚΑΙ».

Σε σχέση με την μεταναστευτική πολιτική και την μεταφορά της στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο κ. Αρβανίτης ανέφερε  μεταξύ άλλων ότι «είναι μες την γενικότερη αντίληψη του Μητσοτάκη και της ακροδεξιάς νόμος, τάξη και ασφάλεια, όπως αυτοί την καταλαβαίνουν».

Σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα ο κ. Αρβανίτης δήλωσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μεγάλη δύναμη της αριστεράς η οποία θα παίξει κατά την γνώμη μου πολιτικό και στρατηγικό ρόλο για την πορεία της αριστεράς και του κινήματος», ενώ σημείωσε πως «μπορεί να χάσαμε τη μάχη αλλά δεν χάσαμε τον πόλεμο, είμαστε μέσα στη μάχη με ένα ποσοστό πολύ σημαντικό που μας βάζει στις κορυφαίες πολιτικές δυνάμεις στην ιστορία του αριστερού, προοδευτικού και κομμουνιστικού κινήματος στην Ευρώπη».

«Ήττα είναι, πρέπει να δούμε πως θα ανασυνταχτούμε και πως θα ισχυροποιηθεί το κόμμα και θα «ανοίξει» στην κοινωνία» σημείωσε, μεταξύ άλλων.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο