ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ | Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019

Π. Κόκκαλης: Κακώς μιλάμε για κλιματική αλλαγή, είναι αδράνεια εγκληματική


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Π. Κόκκαλης: Κακώς μιλάμε για κλιματική αλλαγή, είναι αδράνεια εγκληματική

Υπάρχουν θύματα αλλά υπάρχουν και θύτες στις καταστροφές από έντονα καιρικά φαινόμενα, πρόκειται για πολιτικό πρόβλημα και η απάντησή του είναι η μεγαλύτερη επιταγή της γενιάς μας, είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κόκκαλης Στο Κόκκινο και τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη.


Στον απόηχο της φονικής καταστροφής στην Χαλκιδικής, ο κ. Κόκκαλης σχολίασε το ευρύτερο φαινόμενο των πολύ συχνών έντονων καιρικών φαινομένων και υπογράμμισε ότι «κακώς μιλάμε για κλιματική αλλαγή, γιατί είναι φυσικό φαινόμενο, μετεωρολογικός όρος ... έχει ξανασυμβεί στον πλανήτη, όπως την περίοδο των παγετώνων ... αυτή την στιγμή αυτό που συμβαίνει είναι η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη με ραγδαίους ρυθμούς, κυρίως λόγω της συγκέντρωσης διοξειδίου του άνθρακα που οφείλεται στην καύση ορυκτών καυσίμων ... και δημιουργούνται εντονότερα καιρικά φαινόμενα».

Πρόκειται για ένα «πολιτικό πρόβλημα, είναι "εγκληματική αλλαγή", υπάρχουν θύτες και θύματα, δεν μπορούμε να μιλάμε για θεομηνία, δεν θύμωσε ο θεός μαζί μας, εμείς κάνουμε το κακό του κεφαλιού μας ... και αν παραμείνουμε σε πολιτική κλιματικής αδράνειας, δεν το αντιμετωπίσουμε συνολικά, θα φτάσουμε σε σημεία που δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν οι υλικές και άυλες υποδομές».

Η απάντηση σε αυτή την πρόκληση, είναι κατά τον ίδιο «το μεγαλύτερο πολιτικό πρόταγμα και πολιτική επιταγή της γενιάς μας, να προχωρήσουμε σε άμεσο, ριζοσπαστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας, μακριά από τα ορυκτά καύσιμα, ώστε να διαφυλάξουμε την δυνατότητα των ανθρώπων ... ο πλανήτης δεν έχει κανένα "θέμα", να σωθεί, σώζεται και μόνος του, δεν μας χρειάζεται εμάς», όπως είπε χαρακτηριστικά.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο